суббота, 25 июня 2011 г.

Де полягає інтерес простої людини?


Чергова сесія  райради промайнула дуже швидко – на розгляд 15 питань депутати витратили рівно годину. Без зайвих запитань було внесено  зміни до райбюджету і зосереджено увагу на  майнових проблемах. Серед іншого народні обранці  внесли до переліку об’єктів, що підлягають приватизації в 2011 році, будівлю

Про потреби, можливості та результат


Провідним питанням розширеного засідання  колегії райдержадміністрації став  сучасний стан та пріоритетні напрямки розвитку  освіти і здоров’язберігаючого середовища  у навчальних закладах. Велику доповідь з цього питання зробила начальник відділу освіти РДА  А.М. Біба. За її інформацією, нині в районі 11

БАНК без грошей

Час і гроші здебільшого взаємозамінні. У.Черчиль
Пофарбуй мені дах, а я тобі перевезу сіно. Зроби мені зачіску, а я дам тобі миску вишень. Така взаємодопомога давно існує. І про гроші тут мова не йде. А коли дуже хочеться комп’ютер, а їх - грошей - не вистачає? Але є купа вільного часу і вміння фарбувати, копати, співати... Тоді і без грошей можна комп’ютер отримати! Думаєте це не реально? Особливо в наш час ринкової економіки? Цілком реально! І навіть у Щорсі!

вторник, 21 июня 2011 г.

Соціальний проект для щорсівчан вже діє



Нещодавно було підписано тристоронню угоду про співробітництво між Щорською РДА, громадською організацією «Гуманітарний центр» (Київ) та районною благодійною організацією «Аратта». Договір уклали в рамках реалізації

суббота, 18 июня 2011 г.

Семінар редакторів регіональних ЗМІ

17 червня на базі Щорського вищого професійного училища лісового господарства в рамках проекту“Журналістські стандарти та новітні технології для роботи у нових ЗМІ”, що проходить за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, відбувся семінар “Юридичні особливості менеджменту нового медіа: що треба знати редактору для того, щоб ЗМІ відповідав вимогам часу.

пятница, 17 июня 2011 г.

Місцями бойової слави

«Русское общество Черниговской области «РУСИЧИ»
 
В палне их работы на 2011 год - празднование 70-летия Партизанского движения на Украине в сентябре (ответственные: участник партизанского движения Черниговщины, археолог и краевед - Кузнецов Г.А., молодежный отдел – Горанько-Мехель А.А., Седячко В.Н., Шуман Эдуард). 

четверг, 16 июня 2011 г.

Юність Василя Ступича була обпалена війною...



На фронт Ступича Василя забрали в 1943 році, у 18 років. Розпочав свою службу жовідчанин у Білорусії зв’язківцем, форсував Дніпро, визволяв Польщу, а Перемогу 45-го зустрів у Німеччині.

пятница, 10 июня 2011 г.

Майбутнє медицини – за госпітальними округами


Програма фестивалю журналістів  «Золотий пердзвін Принесення» (3 червня 2011 року),  передбачала, зокрема, зустрічі ЗМІ з представниками різних обласних управлінь. Цікава й невимушена розмова відбулася  в кабінеті  начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Г. М.Василькової. Галина Михайлівна поінформувала про

пятница, 3 июня 2011 г.

П О Л О Ж Е Н Н Я про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки


Додаток 2 до проекту рішення міської ради 
“Про місцеві податки і збори”

П О Л О Ж Е Н Н Я про туристичний збір


Додаток № 4 до проекту  рішення міської ради
“Про місцеві податки і збори”

ПОЛОЖЕННЯ Про збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності на території м. Щорс


Додаток № 3  до  проекту   рішення Щорської міської ради "Про місцеві податки і збори»

місцеві податки і збори та розміри їх ставок (ДОДАТОК)


Проект рішення Щорської міської ради "Про місцеві податки і збори"


Керуючись пунктом 24 статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статтями 7, 8, 10, 12, 14, главою 2 розділу ІІ, розділом ХІІ та підрозділом 8 розділу ХХ Податкового кодексу України, міська рада вирішила:

Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Щорської міської ради “Про місцеві податки і збори” (далі - Аналіз),


розроблений на виконання вимог статті 8 Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” та Методики проведення аналізу впливу регуляторного акту, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 року № 308.

четверг, 2 июня 2011 г.

Прозиції


Цього тижня у Щорсі з ознайомчим візитом побував бізнесмен з Польщі Каєтан Пижиньські. Він вивчав потенційні можливості нашого краю для започаткування перспективних проектів у виробничій і торговельній сферах. Своїми міркуваннями від побаченого гість поділився з «Променем». За словами К.Пижиньського, його перебування у Щорсі – не перше. Свого часу в рамках налагодження економічно-культурного обміну «Україна – Польща» цей бізнесмен вже відвідав Щорс. (Принагідно згадує про конструктивні взаємини з нинішнім головою райдержадміністрації О.В. Грабовським). Стосовно напрямків, яким він присвятив свою увагу тепер, то вони стосувалися галузей деревообробки, молокопереробки, сільського господарства. Гість побував на меблевій фабриці, зауваживши, що на польському ринку цілком може знайтися місце як для будиночків з циліндрованих колод, так і для дерев’яних вікон (мода на металопластикові вже минає). К.Пижиньські щиро дивувався, чому такі потенційно дуже перспективні об’єкти як маслозавод і сирцех простоюють вже не перший рік. Адже харчовий сектор економіки має тенденцію до зростання, попит на продукти збільшується. Пов’язаною з цією темою може стати й ідея вирощування в Щорському районі ягідних культур, причому орієнтиром слугуватиме не лише внутрішній, а й зовнішній ринок. Ще один можливий аспект – вирощування олійного льону, продукція переробки якого останнім часом набуває все більшої популярності в Європі. Бізнес самого К.Пижиньського пов’язаний з хімічною промисловістю. Говорячи про економічний потенціал Щорсівщини, він без вагань констатує: тут чимало варіантів започаткувати вельми прибуткову справу. Головне – щоб були люди з оригінальними ідеями, здатними довести задумане до логічного завершення. І обов’язок місцевої влади - максимально допомогти, підтримати ініціативу тих, хто хоче і може розгорнути нове виробництво. Причому не має значення – хто саме інвестуватиме кошти в проект, іноземні бізнесмени чи місцеві. Головне – щоб був результат. У цьому контексті важлива роль належить журналістам, які формують громадську думку в належному напрямку. Працівники польських засобів масової інформації, можна сказати, успішно виконали свою місію, натомість на їхніх українських колег чекає ще чимало роботи, аби роз’яснити людям переваги цивілізованих форм ведення бізнесу та функціонування органів влади. К.Пижиньські за результатами перебування в Щорсі пообіцяв провести розмови з рядом польських підприємців на предмет співпраці з комерційними структурами нашого району. Ймовірно восени для більш конкретної розмови з цього питання в Польщу відбуде делегація Щорсівщини.
Слід сподіватися, що подібні контексти принесуть належний ефект для економіки району.
Олег МІРОШНИЧЕНКО