понедельник, 30 июля 2012 г.

Ремонт мосту через Снов

За попередньою інформацією у другій половині літа повинні розпочатися ремонтні роботи на мосту через Снов у Щорсі. Спеціалісти облавтодору відновлять деякі конструкційні елементи споруди, проведуть гідроізоляцію, прокладуть нове асфальтове покриття тощо. Ремонт триватиме без перекриття транспортного руху. Таким чином буде усуватися проблема, яку вже давно обговорювали мешканці Щорсівщини. 

Ветеранм - підвищена увага

Думки, почуті минулого тижня на зібранні районної ветеранської організації, у значній мірі можна вважати гласом народним, адже люди похилого віку складають чи не основну частину населення Щорсівщини.

воскресенье, 29 июля 2012 г.

Пожежа, навчання і... дитячі пустощі

Двадцятого липня у Щорсі по вулиці Попудренка сталася пожежа – зайнялася нежила частина двоквартирного будинку, господар якої перебуває в Білорусії. Після отримання черговим повідомлення о 6 год. 49 хв. вогнеборці виїхали на місце події.

четверг, 19 июля 2012 г.

Ремонт вулиці Леніна

Здійснюється капітальний ремонт дорожного покриття по вулиці Леніна в райцентрі. Роботи почалися 5 липня. Їх проводять працівники Менського приватного акціонерного товариства ШРБУ-82. І
з запланованих на ремонт 2,9 млн. грн. найближчим часом планується освоїти більше 600 тисяч.
На знімку: працівник ШРБУ-82 Віталій Деркач ріже старе асфальтове покриття – незабаром на його місці з`являться нові бордюри.

Весіль менше, ніж торік

За минулі півроку в районі зареєстровано всього 49 шлюбів (37 – у місті). Це трохи менше, ніж за відповідний період торік. «Перше півріччя зазвичай менш багате на весілля, - розповіли у РАГСі, - активніше молодята одружуються, починаючи з вересня.»

Дізнатися думку земляків

стосовно процесів, які нині відбуваються в нашій державі, цього тижня вирішив надзвичайний і повноважний посол України П.Д.Шаповал. Він зустрівся з тими мешканцями Щорсівщини, котрі пам`ятають та поважають його як керівника, і як людину. Учасники зустрічі дійшли спільної думки, що незабаром усвідомлення свого обов`язку перед Вітчизною, перед дітьми та онуками повинно спонукати місцеву громаду до принципового волевиявлення. У свою чергу П.Д.Шаповал заявив про готовність поставити свої знання і досвід на службу мешканцям рідного краю.

Почали з озимої пшениці

«Щорссільгоспсервіс» почав збирати озиму пшеницю (тут її посіяно найбільше). З перших гектарів намолотили по 30 центнерів (у минулому році урожай озимої пшениці склав по району 22,9 цн/га). У порівнянні з 2011-им господарства збільшили площі, зайняті під зерновими (зокрема, більше посіяно кукурудзи, озимого жита, гречки). Трохи менше - зернобобових. Взагалі, нинішній рік для них виявився невдалим. Через дощову погоду рослини почали хворіти. Тому більше 230 гектарів (з 1554-ох посіяних) довелося перевести в кормову групу.У «Щорсагростандарті» та «Чепелівському» чекають дозрівання соняшника. Його посіяно на 557 гектарах. Вперше за багато років.

Вітальні телеграми від керівників держави і 90 ромашок...



Щорська райспоживспілка практично увесь минулий тиждень приймала вітання з нагоди свого 90-річчя. На урочистостях, які відбулися в п`ятницю (6 липня) були озвучені вітальні телеграми від Президента України Віктора Януковича, голови Верховної Ради Володимира Литвина,

Чуття єдиної громади


Напевно саме цим перефразованим літературним висловом якнайкраще можна було охаректеризувати атмосферу свята Івана Купала, яке відбулося минулої суботи у Щорсі. Наша мерія у всіх відношеннях вдало обрала місце проведення заходу – міський пляж. Зручний

Старійшини

Попри свій шанований вік і нездоров’я, Л.В. Моцар – інвалід війни І групи – веде досить активне життя. Світ її захоплень дуже багатогранний: подвір’я і сад заквітчані, оселю прикрашають численні вишивки. Одну із них Лідія Василівна вирішила подарувати голові райради І.Г. Орді, коли той заїхав провідати шановану в селі й районі жінку. На серветці – символ України – кумачеві кетяги калини.
На знімку:
це ніби наказ старійшин молодшому поколінню: бережіть
неньку-Україну.
Фото Валентини
ВОЛОКУШИНОЇ

З історії місцевого футболу



Гра в шкіряний м’яч – захоплення, а то й сенс життя доброї частини людства. Не виняток – мешканці нашого міста. Тільки теплі спогади виникають у людей будь-якого віку при згадках про цю гру.

Його ім`я перетворилося на спогад

Минулого тижня назавжди відійшов у вічність Василь Макарович Сидоренко зі Щорса. Старшому поколінню наших земляків його ім`я було добре відоме. Фронтовик, залізничник, педагог, а разом з тим – просто чудова людина і на диво цікавий співрозмовник.

пятница, 13 июля 2012 г.

«Якщо зі мною щось станеться, Алінку доростить дочка»

Коли таке трапляється не в серіалі, а в реальному житті, хочеш-не-хочеш, повіриш у невідворотність долі.
На початку липня стартувала друга зміна у районному дитячому таборі «Дружба»

Пенсії підвищено

З 1 травня нинішнього року здійснено масовий перерахунок пенсій Щорським управлінням Пенсійного фонду. Просимо начальника управління Марію Шидловську розповісти про результати цієї роботи.

Пошанували матерів- героїнь


Почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали 5 та більше дітей

Для вас, шановні покупці

Наш кореспондент спілкується з головою
правління Щорської райспоживспілки Н.М. ЧИБИС.

Турботи аграріїв

Чергове засідання колегії райдержадміністрації, яке відбулося 26 червня, його учасники практично повністю присвятили розгляду стану справ у сільському господарстві.

Бебі-бум

За перше півріччя у пологовому відділенні ЦРЛ народилося 88 немовлят

На розвиток інфраструктури

Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації від 18 червня 2012 року № 223 Щорському району на 2012 рік виділено 10764,1 тис. грн. на реалізацію

Тримати телят вигідно

Кабмін України своєю постановою від 25 червня ц.р. вніс зміни до порядку отримання дотацій

«Володар села» -

саме таке назву мав конкурс, що відбувся в Сеньківці

До Дня Конституції

Напередодні державного свята України у районному Будинку культури відбулись урочистості

100-літній ювілей

100 років – рівно стільки 1 липня виповнилося Рубашкіній Єфросинії Кирилівні, жительці села Гвоздиківка.

четверг, 12 июля 2012 г.

Веселі дні нашого життя

Минулої суботи сонце з самого ранку щедро вигрівало болотяну улоговину біля Сеньківки, де на стику кордонів України, Білорусії та Росії височить стрункий монумент. Біля його підніжжя з нагоди Дня молоді було організовано традиційний фестиваль, учасниками якого стали як офіційні делегації з трьох країн, так і безліч звичайних людей, охочих до масових видовищ. Словом, себе можна було показати, та й інших подивитися.

Робота на результат

У рамках реалізації нових соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича триває процес виплати вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР по 1000 гривень компенсації

Ситуація на дорогах

стала темою для розмови з начальником відділення ДАІ В.А. Пискуном.

среда, 11 июля 2012 г.

Швидко, проте результативно

минула сесія районної ради. Депутатам знадобилося трохи більше години, аби розглянути і ухвалити рішення з більш ніж двадцяти питань порядку денного.
Учасники зібрання перш за все прослухали звіт про виконання райбюджету за І квартал 2012 року.

понедельник, 9 июля 2012 г.

Ще один паровоз – у строю

Свого часу «Промінь» неодноразово розповідав читачам, як у місцевому локомотивному депо дарують друге життя паровозам, що, здавалося б, уже назавжди відійшли у небуття. Завдяки рукам майстрів-залізничників відроджується не просто транспорт минулого, а ніби оживає сама історія нашого краю.

четверг, 5 июля 2012 г.

Норми співіснування

У Щорсі чи не кожен мешканець може згадати безліч історій про те, як окремі наші земляки відверто нехтували елементарними нормами людського співіснування. Хтось смітить під дворами сусідів, комусь стукнуло в голову й він «на повну катушку» крутить музику далеко за північ, геть не звертаючи уваги на реакцію навколишніх людей.

Весело, жваво, активно

За підтримки народного депутат України Ігоря Рибакова та приватного підприємця Сергія Штомпеля минулої неділі працівники РБК влаштували шоу-програму «Даёшь, молодёжь!», присвячену Дню молоді. У концерті взяли участь юні таланти із Сновського Марина Власенко, Леся Кліщенко та Вікторія Швець. Мав успіх також дебютний виступ Богдана Крята. Чудово співали Тетяна Варлига, Марина Круглик, Вікторія Поповська, глядачі як завжди тепло приймали дует Леоніда Копилова з Наталією Капустіною. Нову пісню подарував дует у складі Лесі Бівалькевич і Оксани Бондаревської. Під час виступу активно спілкувався з глядачами Олег Биша. Щиро аплодували присутні Ірині Перваковій. Як завше, сподобалися композиція на баяні у виконанні Валерія Шевардіна та виступ улюбленця щорських жінок Юрія Костейкова. Купальський віночок пісень виконав вокальний ансамбль «Веснянка». Чарівно співала Наталя Вітушко в дуеті з Вікторією Загуменною. Веселою піснею завершив шоу популярний нині Іван Семак. Учасниці концерту отримали квіти. Свято молоді дуже сподобалося, тим паче, що воно завершилося дискотекою на майданчику біля РБК.

среда, 4 июля 2012 г.

На першому плані – відповідальність перед державою і суспільством

Незабаром у місцевих податківців – професійне свято. З яким настроєм і показниками в роботі вони його зустрінуть – «Променю» розповів заступник начальника Корюківської МДПІ – начальник Щорського відділення Є.В. Корнієнко.

Громадська рада Щорсівщини активізує свою діяльнсть


Найбільш незахищена і найменш поінформована верства населення – це сільська. Бо мешканці сіл мають обмежений доступ як до інформації, так і до благ цивілізації. Віддаленість сіл від райцентру, а в той же час погані дороги і нерегулярне автобусне сполучення призводять до того, що у селян накопичується безліч проблем, які потребують вирішення.