пятница, 23 сентября 2016 г.

Подання звернень про факти незаконної вирубки лісу

Прокуратурою області запроваджено можливість подання громадянами усних звернень телефоном на «гарячу лінію» та надсилання звернень через мережу Інтернет про факти незаконної вирубки лісу. Електронні звернення приймаються на електронну пошту - cherrayon.prok@chrg.gp.gov.ua. Усні звернення – цілодобово на  телефон «гарячої лінії» (0462) 67-40-86.

Про програми і майбутнє

16 вересня відбулася VIII сесія райради VII скликання. Разом з 16 присутніми депутатами провів її очільник самоврядної гілки Сновщини Павло Мірошниченко.

Майбутнє єдиної Сновської громади

20 вересня за ініціативи міської ради в районному Будинку культури відбулось громадське обговорення проекту рішення про добровільне об’єднання територіальної громади із центром у м. Сновськ.

Пожежа

18 вересня о 18 год. 29 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м. Сновськ надійшло повідомлення про займання сухої трави поблизу школи-інтернату «Казка». Як результат – вигоріла територія на площі 0,3 га. Ймовірна причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Завдяки вчасному виявленню, оперативним та вмілим діям професійних вогнеборців пожежу ліквідовано в найкоротший термін (близько 10 хв.), недопущено поширення вогню на лісовий масив.

Пошта відновлюється

Цього тижня у Гірську відновило свою роботу відділення поштового зв`язку. Два роки воно не функціонувало, але віднині знову надаватиме мешканцями села увесь перелік поштових послуг. Як сказав керівник поштовиків району Валентин Сигута, до мережі поштового зв`язку Сновського краю додалася ще одна установа, де, серед іншого, можна буде передплатити «Промінь».

Минувшина. Рік 1963-ій

Транспорт
Зі збільшенням кількості транспорту зросла і кількість аварій – інформує 12 жовтня 1963 року зі сторінок „Променя Жовтня” громадський автоінспектор О.Денисенко. Протягом останніх 18 місяців у районі їх зафіксовано аж 152. У 74 випадках причиною ДТП стало керування  машинами водіями,

Минувшина. Рік 1963-ій

Торгівля
У газеті «Промінь Жовтня» виступив помічник прокурора району В.Півень і поінформував, що у магазині №31 Городнянського міського споживчого товариства деякий час працював п`яниця і ротозій Ф.М.Солоха. В його торговельному закладі виявили нестачу в сумі 300 крб. Про причину такої біди завідуючий сказав: «Я залишив кватирку незачиненою і діти повитягали товар...»

Мисливське господарство

Нещодавно відбулася конференція районної організації Українського товариства мисливців і рибалок. В її роботі взяла участь голова облради УТМР О.М.Сачок. Більшістю голосів присутніх делегатів керівником районної ради УТМР було обрано І.Ф.Мосю.

Минувшина. Рік 1963-ій.

Медицина
Галина Кайдала з Піщанки  мала народжувати свою першу дитину. Прогнозували медпрацівники, що пологи можуть виявитися складними.

Минувшина. Рік 1963-ій.

Освіта
Журналіст райгазети „Промінь Жовтня” І.Дудко у липні повідав читачам історію про те, як „педагог і член компартії”  дико і свавільно знущався із дітей. Отже, тоді в селі  Охромієвичі (тепер Корюківського району) діяв дитячий будинок.

Служба "102"

12 вересня звернувся громадянин, що  він у місті Сновськ біля магазину  залишив свій велосипед марки «торнадо» зеленого кольору, а після повернення виявив його зникнення.

Звернення

28 лютого 2017 року виповнюється 30 років з дня заснування Чернігівської обласної організації ветеранів України.

Милість

До церкви іду в помислах гожих,
Увійшовши, вклонюся і Богу молюсь:
«На Тебе покладаюсь, Спаситель наш, Боже,
На милість, на милість і тільки на милість Твою!»
Тільки знаю одне – із вірою в церкві,
Якую створив і правиш у ній,
Рятує всіх нас Твоя Божа відрада,
В житті нашім віра, вічний спокій.
Там співаю Творцю, святим, Богородиці
І душею, всім серцем до Бога молю:
«В Тебе вірю, Спаситель наш, Боже,
У  милість і тільки у милість Твою!»
Ось і служба скінчилась, Пронебесний Спаситель,
Гріховність пробачить всім  - серцем, душею молю:
«На тебе покладаюсь, Спасителю Божий,
На милість, на милість і тільки на милість Твою!»
Петро Аліменко, с.Жовідь
15 вересня 2016 року

Переможці конкурсу

Продовжуємо публікацію фотографій переможців районного конкурс «Ми – українці!», присвяченого 25-й річниці Незалежності. У номінації «Найбільший колектив у вишиванках» заслужено пермогли працівники культури. На світлині, представленій для участі в конкурсі, зібралося аж 26 чоловік: «Це творчі та технічні працівники районного Будинку культури, керівники народних та зразкових колективів РБК, працівники відділу культури, - зазанчає начальник відділу кудтури і туризму РДА Наталія Добненко. - З представлених вишиванок лише  8 – це машинна вишивка, а решта - вишиті власноруч або мамами, бабусями, сестрами працівників».

Забезпечення підручниками

За інформацією управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації в обласний центр централізовано доставлено майже 80 % від потреби підручників для 8-х класів. І вони продовжують надходити. Далі підручники розподіляються для райфонів та міст, звідки надходять безпосередньо у навчальні заклади.  У випадку, якщо у школі, де навчається ваша дитина, досі немає підручників для 8 класу, необхідно звернутися до місцевих управлінь чи відділів освіти.

Сила юності

Нещодавно у Чернігові на базі одного із фітнес-клубів відбулися змагання з класичного паверліфтингу. Їхніми учасниками стала майже сотня спортсменів, поміж яких були і троє хлопців зі Сновська.

Футбол

Черговий тур міжрайонного чемпіонату з футболу приніс доволі прогнозовані результати. «Енергетик» у домашньому матчі поступився одному з лідерів розіграшу – «Колосу» з Дібровного - 0:2. Натомість «Тайм» на рідному полі переконливо розгромив представників Мощенки з рахунокм 9:0. А ось команда з Петрівки вдома програла городнянському «Ветерану-Олімп» - 1:3.

Вони - переможці!

Український прапор – у Гомелі

Минулого тижня Гомель на короткий проміжок часу став епіцентром мистецького життя. Святкування з нагоди Дня міста були поєднані з міжнародним фестивалем хореографії та вогняного шоу під назвою «Сожський хоровод». На це масове дійство прибули творчі колективи з усіх областей Білорусії, а ще – з Латвії, Сербії, Росії, Індії, Франції, африканських країн Гана та Кот-Д`Івуар і далекої острівної держави Шрі-Ланка. У розділі хореографії Україну представив зразковий ансамбль танцю «Ягідки».

Сільські змагання

Десятого вересня на стадіоні «Колос» відбулися спортивні змагання серед сільських команд з нагоди Дня фізичної культури і спорту.

Ця пам`ять дійсно не сивіє

У четвер у районі відзначили День партизанської слави. Розпочалися заходи у Єліному.

Талант поїхав до сусідів

Нашому земляку, молодому музиканту Віктору Шумському (живе у Тур`ї), вже рік гаряче аплодують корюківські жителі, бо виступає так, що слухали б і слухали…
Саме у тамтешньому районному Будинку культури хлопець працює на 0,5 ставки на посаді керівника ансамблю народних інструментів та на 0,25 ставки, як акомпаніатор.

Дорогі земляки!

21-22 вересня наш край відзначив День партизанської слави та 73-тю річницю вигнання нацистських окупантів з Чернігівщини та Сновського району.

Шана минулому

21 вересня відбувся мітинг з нагоди відзначення 73-ї річниці вигнання з Чернігівщини та Сновського району нацистських окупантів та Дня партизанської слави. Участь у заході взяв голова райдержадміністрації Валерій Радібеда та голова райради Павло Мірошниченко, їх заступники, міський голова Олександр Медведьов, депутати, керівники і працівники установ, ветеранської організації, громадськість та учнівська молодь.

среда, 21 сентября 2016 г.

Ресторанна картопля „фрі”, лікер „Роза” на залізничному вокзалі й „Краківська” ковбаса від Мілі Йосипівни – ось які були „хіти” культурного застілля в нашому місті п’ятдесят років тому

Чимало наших земляків – представників старшого покоління – володіють воістину безцінним даром: спогадами про минуле. Причому їхня пам’ять зберігає відомості про будь-які аспекти тодішнього життя. Адже п’ятдесят років тому люди не лише ходили на роботу або службу, а й створювали сім’ї, народжували дітей, відпочивали.

понедельник, 19 сентября 2016 г.

Футбол

Черговий тур міжрайонного чемпіонату з футболу завершився з такими результатами: команда з Петрівки на виїзді обіграла представників Мощенки – 4:2. Сновський «Тайм» поступився в гостях городнянському «Легіону» з рахунком 1:4, а наш «Енергетик» переміг «Зорю» з Городнянського району (2:0) на її полі.

Спортивні нагороди

Добре відомо, що масовий спортивний рух є запорукою досягнення високих результатів на змаганнях. Адже лише спільні зусилля тренерів, спортсменів, спонсорів і любителів здорового способу життя гарантують успішне досягнення поставленої мети. Старші за віком і зовсім юні, професіонали і аматори, активісти і звичайні уболівальники – усі вони разом словом та ділом доводять відданість справі розвитку спорту.

Ліси - природне багатство

Леоніду Степановичу Рудику вже 81 рік. Народився він у Нових Боровичах, у звичайній сім`ї колгоспників. Згадуючи свій родовід, каже: «Мій дід ще у царські часи дуже цікавився кіньми, тож місцеві землевласники - графи Милорадовичі – взяли його на роботу до стайні. Коли аристократична родина каретою вибиралася до Городні або Чернігова, то наказувала запрягти шістьох коней… А бабуся моя працювала в будинку Милорадовичів покоївкою».
З унікальним трофеєм.
Ще у дитячі роки Л.С. Рудику прищепили захоплення ботанікою та зоологією.

Благоустрій і безпека

Зусилля міської ради покращити благоустрій міста помітні. Протягом нинішнього літа значна частина доріг з твердим покриттям була відремонтована, грунтові дороги – підсипані. Огороджені кладовища (до речі, нещодавно і єврейське), повипилювані деякі аварійні дерева тощо. Нині тривають роботи зі встановлення дорожних знаків. Коментар «Променю» з цього приводу надав заступник міського голови Сергій СИЛЕНОК.

Навчально-виробничий комбінат: що з ним буде?

На початку вересня в освітянському середовищі спалахнула доволі помітна дискусія стосовно подальшої долі міжшкільного навчально-виробничого комбінату. Звісна річ, не обійшлося без звернень до редакції «Променя» з проханням привернути до цієї ситуації увагу громадськості.
Отже, спочатку треба сказати, чим раніше був МНВК.

Оздоровлення чорнобильців

Постраждалі особи  категорії 1, які  бажають отримати санаторно-курортну путівку в наступному  році, повинні до 15 жовтня поточного року подати  до управління заяву, довідку за формою 070/о з районної лікарні, ксерокопію паспорта, ксерокопію посвідчення  категорії 1 та  вкладки до нього. Деталі за тел. 2-13-38.

Програма підтримки селянам

У нашій області діє програма підтримки особистих селянських господарств на 2016-2020 роки. Фінансове забезпечення її здійснюється за рахунок виділення коштів з обласного бюджету для виплати особистим селянським господарствам на часткове відшкодування витрат на нову

Оптимістична тенденція в сільському господарстві

Як розповіла «Променю» начальник відділу агропромрозвитку РДА Надія Дятел, у сільскогосподарській галузі нашого краю продовжує спостерігатися доволі оптимістична тенденція. За 8 місяців поточного року сільгосппідприємства району виробили валової

Вклонімося великим тим рокам!

21 вересня 2016 року:
10.00 – мітинг «А пам'ять не сивіє» та покладання квітів до пам’ятного знаку загиблим воїнам у роки Другої світової війни (м.Сновськ, міський парк).
22 вересня 2016 року:
11.30 - заходи у с. Єліне. Покладання квітів до пам’ятника «Партизанська сім’я», перепоховання останків солдат та партизан часів Другої світової війни біля пам’ятника «Невідомому солдату», екскурсія до музею історії партизанського руху на Чернігівщині.
13.00 – заходи в музейно-меморіальному комплексі партизанської слави «Лісоград».
Оргкомітет

Дізнайтеся про ваш страховий стаж на сайті Пенсійного фонду

Раніше кожен громадянин мав змогу отримати інформацію про персональні відомості з системи персоніфікованого обліку та роботу пенсійної системи в цілому за допомогою інформаційного кіоску, встановленого в кожному управлінні фонду.

ОГОЛОШЕННЯ

Сновська міська рада
запрошує жителів міста на громадські збори, які відбудуться 20 вересня 2016 року в районному Будинку культури
о 16.00, щодо обговорення проекту
рішення про добровільне об’єднання
територіальних громад.

Ігор ВДОВЕНКО, голова обласної ради: «Альтернативи децентралізації просто немає»

Українська спільнота в цілому і чернігівська обласна територіальна громада, зокрема, не задоволені темпами реформування у нашій державі.
У той час, як у сталих демократіях Європи процеси децентралізації завершились 30 – 40 років тому, а Польша завершила їх досить недавно, – ми з березня 2014 року вражаємо світ «топтанням на місці». Концептуально децентралізація в Україні була схвалена урядом 1 квітня  2014 року. Закон про співробітництво територіальних громад вступив у силу також цього ж року. Сформована урядова державна стратегія регіонального розвитку до 2020 року.

Хай зігріють ліси нас теплом!

Ліс – одне з найголовніших багатств Сновщини, - вважає енергійний очільник ДП «Щорський райагролісгосп» Олександр Скороход (на знімку – разом з інженером лісового господарства
Максимом Мойсієнком, головним лісничим Романом Москальцем, інженером охорони та захисту лісу Богданом Оруджовим, інженером з охорони праці Володимиром Чигринцем). І

Дружба довжиною у 55 років

Чого тільки не розказують про жіночу дружбу, яких визначень не дають, що не буває жінок-подруг, бувають жінки-однодумці, ще кажуть і таке: „Жіноча дружба, як кришталева ваза, скільки не носися з нею, все одно розіб’ється”.

Квіти Галини Дрозд особливої й величезної вроди. Вони, як люди…

Про снов`янку Галину Дрозд ми писали й раніше. І ось нова зустріч з цією непересічною жінкою, серце якої повсякчас озивається на красу і любов.

Переможці конкурсу «Ми – українці!»

Продовжуємо розповідь про переможців районного конкурс «Ми - українці!», присвяченого 25-й річниці Незалежності. У номінації «Найбільша родина у вишиванках» перемогу отримала родина Лесі Бівалькевич зі Сновська.

Кучинівка незабаром засяє

У Кучинівці набуває сили запланований програмою соціально-економічного розвитку проект освітлення центральної вулиці і вулиці Підгальської.

Відьма не горить

– Степанида відьма! – кожного дня з образою твердила її сусідка Мокрина.

Про наркотики, еротику, незаконну зброю...

05.09.2016 10:04:33 год. на службу 102 звернулась гр. Х., мешканка м. Сновськ, про те, що в ніч з 04.09.2016 по 05.09.2016 невідомі особи шляхом підбору ключа проникли в будинок та викрали «Тюнер».

Затримали начальника відділу екологічної інспекції

У Чернігові співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали на хабарі начальника відділу екологічної інспекції одного з комунальних підприємств міськради.
Посадовець разом з посередником вимагав від місцевого приватного підприємця шість тисяч гривень за нестворення перешкод у торговельній діяльності.

Обережно! Телефонні шахраї

Схема його проста, якоїсь надзвичайної винахідливості при цьому не потрібно, але треба майстерно володіти риторикою та навичками переконання. Вирішальним тут є фактор несподіванки та гра на емоціях потерпілого.

УВАГА: НЕБЕЗПЕКА!

На сьогоднішній день встановилася суха спекотна погода.

Артемко все-таки не вижив... Він з мамою на небесах

У попередньому номері «Променя» ми дали обнадійливу інформацію про зрушення у боротьбі за життя крихітки Артемка (у нього під час пологів у Сновську померла мама, 25-річна Настя Горбатенко).

Втікачам із армії загрожує покарання

В даний час проводиться активна фаза розшуку військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини.

Курс держави – на створення контрактної армії

Держава взяла курс на створення контрактної армії, створення Збройних Сил, військовослужбовці яких мають не лише обов’язки, а й соціальний захист, грошове забезпечення і гарантії росту та розвитку.

Кримінальний огляд

Початок вересня видався неймовірно щедрим на різноманітні події кримінального штибу. Так вже у перший день місяця правоохоронці в Сновську зупинили біля магазину «СеДаМ» автомобіль марки ЗАЗ, за кермом якого перебував мешканець Києва, 1977 р.н. Під час огляду салона машини під килимком було виявлено пакуночок з речовиною, схожою на наркотики (коноплю).

вторник, 13 сентября 2016 г.

Про реабілітаційне лікування застрахованих осіб і членів їхніх сімей за рахунок коштів Фонду


Головною метою соціального розвитку в кожній країні є збереження здоров'я населення, попередження розвитку хвороб та інвалідності, адже в системі загальнолюдських цінностей саме здоров'я має першочергове значення.
Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі Фонд) розглядає забезпечення застрахованих осіб і членів їх сімей реабілітаційним санаторно-курортним лікуванням, як один із заходів по відновленню їх життєдіяльності та працездатності після перенесених важких хвороб.

понедельник, 12 сентября 2016 г.

Футбол

У домашньому матчі проти гостей з Дібровного (Городнянський район) «Тайм» зі Сновська здобув переконливу перемогу з рахунком 4:1.

Кузня спортивної майстерності

«Для нашої дитячо-юнацької спортивної школи минулий навчальний рік виявився вельми вдалим. Вихованці відділень футболу, легкої атлетики, настільного тенісу та гімнастики продемонстрували доволі високий рівень майстерності й досягли хороших результатів на змаганнях», - вважає директор ДЮСШ Євген МУДРИЦЬКИЙ.

СПОРТ

У другу неділю вересня в Україні відзначають день фізичної культури і спорту. Напередодні цього свята ми вирішили поспілкуватися з однокласницями-спортсменками з міської школи №2 – Катериною Борсук та Валерією Хоминською, вихованками ДЮСШ.

ПОЖЕЖА

3 вересня о 8 год. 05 хв. на ПЗЧ ДПРЧ (м. Сновськ) надійшло повідомлення про займання пиломатеріалів у Сновську по вул. Незалежності.

І цікаво, і повчально

1 вересня став святковим не тільки для всіх школярів, а ще й для дошкільнят садочка №1 у Сновську (завідуюча Любов П`ятковська). У цей день до закладу приїхали гості від компанії «Байєр» в рамках проекту «Дитинство під знаком плюс» і подарували три самокати для дітлахів та допомогли зробити дорожню розмітку зі знаками на асфальтованих доріжках садочка.

Переможці конкурсу «Ми – українці!»

– Продовжуємо публікацію фотографій і описи вишиванок від переможців районного конкурс «Ми – українці!», присвяченого 25-ій річниці Незалежності.

Знову треба паски затягувати

Перше вересня знову принесло в наші оселі невеселу інформацію про четвертий етап підвищення ціни на світло.

пятница, 9 сентября 2016 г.

Малюк померлої породіллі вийшов з коми і хапається за життя

Трагічний випадок, що стався із семенівською породіллею 25 липня і досі на слуху. Люди чекають результатів судово-медичної експертизи, чесного і об`єктивного розслідування смерті 25-річної Анастасії Горбатенко. До речі, газета «Вісник Ч»

Згасла зірка Валентини Василівни

 “Не час минає, а минаєм ми”, – написала у своєму вірші Ліна Костенко. Так, ми справді минаємо… Ми лише крихітні піщинки у велетенській пустелі людства. Ми маленькі крапочки на безкрайньому аркуші Всесвіту, у Божих руках. Творець запалює нашу свідомість, дарує нам незбагненне диво – життя, а потім забирає нас додому, у Вічність…

ДОБРИЙ АНГЕЛ ЮНКОРІВ

Без перебільшення, це про журналіста Сновської районної газети «Промінь» Валентину Волокушину. На жаль, вже покійну: сорок днів як відійшла вона у вічність.

Вона крізь сльози сміялась…

Якось зовсім не віриться, що під кінець літа, як навідаюсь у рідні краї, мене не зустріне у своєму затишному редакційному кабінеті мила, доброзичлива, уважна до колеги-земляка Валентина…
Ще торік я пригощав її гарними цукерками, а вона швиденько готувала «заморську» каву і все

Про полювання і риболовлю

Вже 17 вересня має відбутися районна конференція товариства мисливців та рибалок. Як розповів «Променю» в.о. голови райради УТМР мисливствознавець І.Ф.Мося, місцем її проведення стане зал засідань локомотивного депо. Початок – о 12.00. Керівники первинних мисливських колективів мають нагадати про це делегатам, обраним на попередніх зборах.

Лящ уражений ботулізмом

Держпродспоживслужба повідомляє про загострення епідситуації щодо захворюваності на ботулізм в Україні. За останній тиждень зареєстровано 3 випадки. Останній випадок пов’язаний із вживанням риби «Лящ копчений».

Право дитини на спадкове майно

Менською місцевою прокуратурою в інтересах дитини, позбавленої батьківського піклування, до Щорського районного суду заявлено позов про визнання за нею права власності на земельну ділянку в порядку спадкування.

Затримка зарплатні – це реальність

Минулої п`ятниці у дверях комп`ютерного кабінету редакції «Променя» з`явилася постать хірурга Миколи Парфенюка. Просто з порогу візитер висловив прохання: звернути увагу на вже майже двомісячну затримку зарплатні працівникам рай лікарні. Оскільки наша газета завжди інформує читачів про основні тенденції соціально-економічного життя району, то нині публікує інформацію про цю проблему.

Роман Кривенко: «Я прошу вас, добрі люди»

Пожежа, яка увечері 7 вересня сталася в Сновську по вул.Богдана Хмельницького,44 (а це моє житло) повністю знищила дах, попсувала стіни, меблі! Впала штукатурка, все, що вдалося винести (а це лічені речі) у чорній сажі, все понівечене і потребує значного ремонту або заміни. Причини пожежі з’ясовуються (скоріш за все сталося коротке замикання), а тим часом ми шукамо вихід із ситуації, шукаємо гроші. Нашій донечці заледве 2 місяці! Нам вже простягла руку допомоги дирекція училища, де я і дружина (до декрету) працюємо, але коштів треба дуже багато. Просимо, молимо добрих земляків відгукнутися на наше горе,  і хто чим може - допомогти.
Оприлюднюю номер картки у Приватбанку:
5168-7572-5568-4195 (Кривенко Світлана Вікторівна).

Бути підприємцем – особлива праця


З кожним роком підприємництво все більш активно проявляє себе в різних сферах нашого життя, залучаючи все більше енергійних, ініціативних людей.

Хто харчуватиметься безкоштовно?

Минулого навчального року безкоштовним харчуванням у навчальних закладах району були охоплені 827 учнів 1-4 класів. (Це 99%. Лише у Нових Млинах малюків годували бутербродами з чаєм, бо там не було шкільної їдальні). Батьки дітей надавали допомогу, постачаючи до загального столу овочі та деякі інші продукти. Також щоденно (але за гроші) харчувалися 945 учнів 5-11 класів (78,6%).

Благодійний фонд «Майбутнє Чернігівщини» оголошує конкурс на отримання гранту

Наглядова рада благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини» оголошує конкурс грантових проектів для жителів Сновщини. Мета конкурсу — сприяти посиленню економічного, соціального і культурного розвитку регіону.
Пропозиції та проекти приймаються
з 12 по 29 вересня 2016 року.
Першим етапом участі в проекті було проведення громадського освітнього форуму з написання грантових пропозицій – «Майбутнє Сновщини», який проходив у райцентрі 27 серпня за

НАКАЗ від 26 серпня 2016 року, № 212 Про призов громадян на строкову військову службу у жовтні-листопаді 2016 р.

Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.1992 № 2232-XII (зі змінами), Указу Президента України від 29.03.2016 року «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові

Скільки коштує совість?

Хтось іде в школу на навчання, хтось - на роботу, а деякі «розумники» нашого міста ідуть туди… щоб позбутися свого сміття. Як поскаржилася директор міської школи №2 Оксана Макаренко,

понедельник, 5 сентября 2016 г.

Про відновлювальне лікування за рахунок коштів Фонду

Медична реабілітація, за визначенням Комітету експертів з реабілітації ВООЗ — це процес, "метою якого є запобігання інвалідності під час лікування захворювання і допомога хворому у досягненні максимальної фізичної, психічної, професійної, соціальної та економічної повноцінності, на яку він буде здатний в межах існуючого захворювання.

Про подання звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням.

Корюківська міжрайонна виконавча дирекція обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності нагадує, що відповідно до п.2.ч.2.статті 15 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV роботодавець зобов’язаний вести облік коштів соціального страхування і своєчасно надавати Фонду встановлену звітність щодо цих коштів.

У Сновську обрали «Міс Полісся-2016»

Двадцять четвертого серпня ввечері у районному Будинку культури обрали «Міс Полісся-2016». Вперше в конкурсі взяли участь дівчата не лише з нашого, а й з сусідніх районів – Корюківського та Городнянського. Ідею, костюми для дефіле, сценарій дійства розробила керівник місцевого Театру мод «Fashion Zone» Євгенія Гордюк. Вона ж майже місяць проводила репетиції з усіма дев’ятьма дівчатами-учасницями, перш ніж вони вийшли на сцену.

СПОРТ

Анонс
За інформацією голови райорганізації ФСТ «Колос» Г.Салати, 10 вересня на стадіоні у Сновську відбудуться заходи з нагоди Дня фізичної культури та спорту.

Правова допомога

У середу голова райдержадміністрації Валерій Радібеда спільно з головою райради Павлом Мірошниченком взяли участь у відкритті Сновського бюро Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Дружній візит

Минулого тижня в рамках реалізації програми міжнародних зустрічей представників неурядових організацій України та Німеччини «Волонтерський рух: європейський досвід та українські громадянські практики» Сновщину відвідала делегація з Німеччини.

Переможці конкурсу «Ми – українці!»

Як ми і обіцяли, розпочинаємо публікацію фотографій і описи вишиванок від переможців районного конкурс «Ми – українці!», присвяченого 25-ій річниці Незалежності. Починаємо з номінації «Найкраща дитяча вишиванка», перемогу в якій отримала Анастасія Батюк (17 років) зі Сновська.

Із музикою й любов`ю у серці

На Спаса у Заріччі святкували День села. Організатором дійства була сільська рада на чолі з головою Наталією Йосипівною Дворник, до речі, працівником культури за фахом.

Фотофакт

У нашому краї знову грибна пора.

Як новомлинські бики загнали пастуха на вербу

Займищанські власники корів продовжують обговорювати незвичайну пригоду, яка сталася на пасовищі.

Патріотичний квест

Складовою святкування 25-ої річниці Незалежності України у нашому місті стала гра-квест «Знайди Декларацію – врятуй Незалежність», підготовлена колективом центральної бібліотеки.

Німеччина спортивна, цікава і гостинна

У серпні сталася доволі небуденна подія для спортивного життя нашого краю. Місцеві юні футболісти вирушили до Німеччини, де провели ряд товариських матчів зі своїми однолітками.

Об’єднання громад: бюджетний аспект

Повноваження органів місцевого самоврядування в об’єднаних територіальних громадах
Об’єднання громад необхідне для концентрації людських, інфраструктурних, земельних ресурсів, щоб нова адміністративна одиниця стала більш потужною та спроможною. Жити у такій громаді для людини означає - мешкати в селі з тим самим комфортом, що і в місті, користуватися транспортом, медичними послугами, мати якісну освіту, доступ до адміністративних і побутових послуг тощо. Але логічно, що цього лаконічного пояснення недостатньо для того, щоб зрозуміти: яким чином доволі бідні сільради стануть раптом багатшими.

Перший дзвоник

Цій школі – чверть століття

Для Тур`янської школи свято першого дзвоника стало ювілейним. Саме 25 років тому побудований навчальний заклад гостинно відкрив свої двері перед маленькими мешканцями села.

Перший дзвоник у школі №2

воскресенье, 4 сентября 2016 г.

День привітань і подарунків Початок нового навчального року в Сновському вищому професійному училищі лісового господарства видався воістину святковим і напрочуд сповненим світлими і радісними подіями. Близько п`ятисот учнів цьогоріч опановуватимуть різні професії в стінах навчального закладу. І вони зібралися на урочисту лінійку, щоб почути мудрі напутні слова своїх наставників і гостей свята. Почалося все з винесення училищного прапора. А потім до молоді звернулася директор ВПУЛГ Л.Дубина. Вона привітала всіх з початком навчального року, побажавши досягти високих успіхів і знайти потім гідне місце у дорослому житті. Надалі слово взяв голова облради І.Вдовенко. Він говорив вдумливо, проникливо, можна навіть сказати – чуйно і душевно. Згадав про непрості реформи, які тривають у нашій країні взагалі й у галузі освіти – зокрема. Про те місце, яке нині посідає сфера професійно-технічного навчання. І про те, що Сновське ВПУЛГ є одним з найкращих в Україні. Зрештою, оповів про діяльність органів самоврядування області й перспективи розвитку нашого краю. І.Вдовенко виконав і приємну місію – вручив медаль «Ветеран праці» колишньому працівнику місцевого ПТУ, відомому громадському активісту О.Жерденку, а потім оголосив про нагородження співробітника ВПУЛГ О.Царука Почесною грамотою облради. Звісна річ, не забув промовець і про подарунок, передавши училищу від обласної ради ноут-бук. Потім виступив начальник обласного управління лісового господарства А.Пивовар. Підсумком його промови стала передача для училища двох мотокіс. На святі лунало ще чимало гарних побажань і життєстверджуючих істин. Усе почуте має стати для учнів важливою настановою у навчанні.

пятница, 2 сентября 2016 г.

Новий навчальний рік – нові реалії

Вітчизняна освітянська система вже тривалий час перебуває у стані реформування. Мета цього процесу – забезпечити модернізацію та оптимальний розвиток освітньої галузі, а найголовніше – підвищити якісний рівень навчання й створити належні умови самореалізації кожної дитини.
Дошкільна підготовка дітей є обов`язковою первинною складовою безперервної освіти.

Перше півріччя вселяє оптимізм. Але що буде восени?

На розширеному засіданні колегії райдержадміністрації спільно з президією райради ґрунтовно обговорили соціально-економічний розвиток нашого краю в першому півріччі. Провідну доповідь з цього питання виголосив І-ий заступник голови РДА М.О.Іваницький.

Безоплатна правова допомога

31 серпня голова райдержадміністрації Валерій Радібеда спільно з головою райради Павлом Мірошниченко взяли участь у відкритті Сновського бюро правової допомоги Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яке очолює Ірина Литвиненко.

Дорогі земляки!

24 серпня всі ми стали безпосередніми учасниками прекрасного свята – 25-ї річниці народження незалежної та вільної країни – України. Попри погодні примхи, чимало мешканців Сновщини взяло участь у щорічній святковій ході у вишиванках центральною вулицею міста.

Обмін досвідом

У вівторок спільна делегація посадових осіб органів місцевого самоврядування Чернігівського, Городнянського та Сновського районів у рамках вивчення досвіду створення