понедельник, 26 декабря 2016 г.

Особливості виплати пенсій за січень 2017 року


Зазвичай пенсії виплачуються щомісяця у період з 4 по 25 число в установлену дату виплати, яка відома кожному пенсіонеру.

Військкомат


Хай не міліє ваша сердечна доброта!

Нашій донечці Анастасії Олександрівні Владимірець виповнилося всього чотири рочки. Але за цей невеличкий відрізок часу вона встигла перенести багато болю і випробувань.



Дитячий футбол

Минулого тижня вихованці нашої спортшколи (2007, 2008, 2009 рр.н.) стали учасниками міжобласного футбольного турніру в Конотопі. За перемогу змагалися дві місцеві команди і гості з Києва, Сновська, Борзни та Глухова.

Для тих, хто вірить і сподівається

Хто вірить і сподівається – до того приходить Чудотворець Миколай. До Cвята Миколая в Щорській школі-інтернаті готувалися заздалегідь.

Про „карткових” шахраїв

Ця історія стає схожою на кримінальний анекдот. У листопаді „Промінь” розповів про випадок фінансового шахрайства, який стався у Сновську. Коротко нагадаємо: до однієї пенсіонерки, яка є клієнткою державного банку, зателефонував чоловік, представився банківським працівником і попрохав назвати деякі дані з її картки. Громадянка, хоч і вагалася, але все ж таки видала свої конфіденційні дані. І того ж дня з’ясувалося, що з рахунку цієї мешканки райцентру зникло кілька тисяч гривень...

Як Святий Миколай до дитячої бібліотеки заходив

„Святий Миколай, до нас завітай!» - на годину духовності й народознавства до районної дитячої бібліотеки прийшли учні 1 класу ЗОШ №2 (вчителька Л.М. Крапивна).

Все у нас буде добре!

Сьогодні вийшов на балкон і усвідомив: „А вже ж на повну катушку наступає Новий рік!” І подумалося: „А життя ж продовжується!” І, не дивлячись на кризу, „розбірки” у вищих ешелонах влади, акції протесту, незрозумілості з АТО, страхіття, надруковані перед виборами в деяких агітках на кшталт „Голос Сновська”, не дивлячись на усе це, Новий рік наближається, його ходу вже чутно скрізь!

Грип наступає. Що треба знати, щоб від нього вберегтися?

На території Сновського району захворюваність на грип та ГРВІ почала активно зростати на 47 тижні року, Але поки що не перевищила епідпоріг. Загальна захворюваність на 50 тижні року склала 292 випадки (1209,6 на 100 тис. населення), є найвищою серед районів Чернігівської обл., відсоток захворівших на грип склав 8,6 % (25 випадків).

Військова служба за контрактом

Держава взяла курс на контрактну армію. Тобто створення Збройних Сил, військовослужбовці яких мають не лише обов’язки, а й соціальний захист, грошове забезпечення і гарантії росту та розвитку одні з найкращих в країні.

Соціальна допомога

30 листопада 2016 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою внесено зміни до чотирьох порядків: надання щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, на догляд за ним; призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми; призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям; призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

Відкрито громадську організацію «Координаційний Центр допомоги»

Громадською організацією «Координаційний Центр допомоги» (далі – ГО)

Перші вибори і перший результат

Ще на світанку 18 грудня, десь за 15 хвилин до 8-ої години, біля виборчої дільниці №2249 у Сновську стояв чоловік похилого віку. Саме він і проголосував першим. Члени комісії сприйняли це за хорошу прикмету і зміцніли в своєму переконанні: тут усе буде добре.

Вибори на Сновщині – відбулися! І головою новоствореної громади став Олександр Медведьов

За О.О.Медведьова прогодувала майже половина усіх, хто 18 грудня прийшов до сільських і міських виборчих дільниць.

четверг, 15 декабря 2016 г.

Святий Миколай – приклад доброчинності та милосердя

Святий Миколай – це дух щастя, який приходить з безкорисливих дарунків тим, кого ми любимо, про кого піклуємось і хто їх потребує. Для того, щоб цей дух прийшов у День Святого Миколая до кожної дитини, яка обділена достатком чи здоров’ям, увагою чи теплом, традиційно спільно з редакцією районної газети «Промінь» проводимо акцію доброчинності «Миколай про тебе не забуде».

Ми відповідальні за тих, кого приручили

Домашні улюбленці у Сновську є, мабуть, у кожному обійсті – кицьки, собаки, рибки, черепахи тощо. Породисті і дворові, куповані за дорого і дорогі серцю – вони несуть радість, а ми піклуємось про них.

Трагедія в Чернігові

12 грудня обвалилася стіна в Чернігівському гуртожитку, розташованому по вул. Попудренка.

Трудовий колектив Корюківського лісгоспу вийшов на протест

9 грудня працівники ДП „Корюківське лісове господарство” зібралися біля центрального офісу, вимагаючи виконання рішення розширеного засідання профкому про звільнення тимчасово виконуючого обов’язки директора підприємства В’ячеслава Чижа.

Де шукати правди і справедливості?

Під час перебування у Сновську голови облдержадміністрації Валерія Куліча несподівано набула актуальності давня місцева історія пошуку правди старшим прапорщиком у відставці В.В. Пузиком.

Чиї ми діти? Яким є наш народ?

Восени „Промінь” опублікував матеріал О.Є. Крумкача, присвячений пам’яті письменника О.О. Смоляка, уродженця нашої місцевості, який помер у жовтні цього року. Окрім літературної діяльності, наш земляк займався і краєзнавчими дослідженнями, цікавився історією рідного краю, зокрема – села Займище. Серед іншого він доволі непогано вивчив свій родовід. Сьогодні ми пропонуємо результати його роботи.

Справжні друзі пізнаються в біді

Швидкоплинне наше життя. Уже минуло майже півтора місяця з часу пожежі в районній гімназії.

Фестиваль „Моя долонька” скликає друзів

28 грудня о 10-ій год. у приміщенні РБК пройде благодійний фестиваль „Моя долонька”,

Сновськ відвідали перші посадовці області

 Про об’єднання громад, підвищення ефективності господарювання

Особливості зовнішнього незалежного оцінювання

Зовнішнє незалежне оцінювання в 2017 році проводитиметься з 23 травня по 16 червня. Кожен зареєстрований учасник має право скласти тести не більш як із чотирьох предметів.

Аграрії підставили плече журналістам

У Чернігові 7 грудня відбулося урочисте вручення відзнак районним газетам, які взяли участь у конкурсі журналістських публікацій «Чернігівщина аграрна».

Зима і сніг

Понеділок, 12 грудня. Напередодні зима всерйоз узялася за наш район. Вночі сніг добряче припорошив Сновщину. Зранку, вийшовши на вулицю, мешканці міста почали протоптували стежки ногами, а машини „втрамбували” біле покривало на автошляхах. Потім уже можна було помітити і трактори, які звільняли територію центральної площі від заметів. Мимоволі подумалося: а яка ситуація в селах?

понедельник, 12 декабря 2016 г.

Пожежа

3 грудня о 21 год. 29 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м.Сновськ надійшло повідомлення про займання в господарчій будівлі у м.Сновськ по вул. Вишневій. Власник – 1987 р.н.

Вшануємо пам`ять

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильські АЕС 14 грудня о 12.00 у м.Сновськ планується покладання квітів до Пам`ятного знаку ліквідаторам.

"Ягідки" у Батурині

Цієї осені дитячому зразковому танцювальному ансамблю „Ягідки” прийшло запрошення взяти участь у всеукраїнському фестивалі-конкурсі хореографічного мистецтва „Територія талантів-2016”.

Наша землячка першою прооперувалася в Корюківці за допомогою лапароскопа

Сучасна лапароскопічна стійка для малотравматичних операцій, що почала функціонувати в сусідній Корюківській ЦРЛ, вже встигла допомогти жительці Кучинівки Поліні Цап.

Волонтерські нагороди

Нещодавно у Чернігові відбулася церемонія вшанування тих мешканців області, які три роки тому взяли активну участь у Революції гідності та протидії російській військовій агресії.



Нашому земляку, обласному депутату Олегу Хасенку – відзнаки і шана

7 грудня відбувся візит до Чернігова Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси України Філарета з нагоди освячення

Фестиваль надії

Минулого тижня у м.Добруш Гомельської обл. (Білорусь) відбувся VI Міжнародний фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями «Ми разом!» Представляли Україну на ньому вихованці клубу «Повір у себе» (керівник Д.Данильченко) районного Центру дитячої та юнацької творчості.

Ще один крок до зірок

Районний центр дитячої та юнацької творчості вже давно став місцем проведення фестивалю дітей та молоді з обмеженими можливостями. Цей захід має назву „Крок до зірок”, а його куратором є керівник клубу „Повір у себе” Діана Данильченко.

Пенсіонери отримають підвищені виплати

Законом України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” з 1 грудня 2016 року збільшено розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, із 1130 грн до 1247 грн (на 117 грн або 10,4%).

Нарада з податківцями

Минулого тижня голова райдержадміністрації Валерій Радібеда провів зустріч з новим очільником відділення ОДПІ Тетяною Сосимович та заступником начальника головного управління ДФС області Олегом Шубою.

Путівки чорнобильцям

Кабміном прийнято постанову за № 854 «Деякі питання санаторно-курортного лікування та відпочинку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», якою затверджено порядок надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації постраждалим громадянам.

Коли дбати про людей – це обов’язок

На урочистих зборах з нагоди Дня місцевого самоврядування дійсно хвилюючим і щирим моментом стало нагородження Чепелівського сільського голови М.І. Мороз Почесною грамотою обласної ради.

Вже два роки минуло, відколи День Збройних Сил України став дійсно всенародним святом

На фото – учасники бойових дій брати Кривенки – Олександр і Сергій. Вони обидва були мобілізовані торік до армії. Потрапили в зону проведення антитерористичної операції під Маріуполь. Воювали. Вдома їх чекали мати, рідні та друзі. І ось цієї осені хлопці повернулися додому. На церемонії нагородження з нагоди Дня Збройних Сил брати виглядали звичайними солдатами. Простий камуфляж, жодного лиску. Але відчувалося, що це – справжній фронтовий стиль. Там передовсім цінується хоробре серце і сила духу. Все інше – вторинне...

вторник, 6 декабря 2016 г.

У грудні пенсіонери району отримають підвищені виплати


Із зростанням прожиткового мінімуму, збільшуються і пенсійні виплати, що залежать від нього, уже в грудні пенсіонери  Сновщини  отримують перераховані виплати.

понедельник, 5 декабря 2016 г.

Про дрова для шкіл

У зв’язку з порушеним батьками учнів міських шкіл питанням забезпечення закладів освіти дровами, у минулий вівторок відбулася робоча нарада у заступника голови райдержадміністрації Володимира Карпенка.
Вже фактично завершився ремонт у районному центрі дитячої та юнацької творчості. Основне фінансування цих робіт було залучене з центрального бюджету завдяки сприянню депутата Верховної Ради Василя Амельченка.

Спортивна гімнастика


Нещодавно відбулася обласна першість зі спортивної гімнастики серед дівчат, учасницями якої стали більше п’ятдесяти спортсменок з обласного центру, Сновська, Новгород-Сіверського та Ніжина. Наше місто представляли шестеро дівчаток. Найменша – М.Воробей (2010 р.н.) посіла ІІІ місце в третьому юнацькому розряді. А в третьому дорослому розряді В.Кузьменко стала володаркою ІІ місця, С.Губенко – ІІІ.

Вільна боротьба


Минулими вихідними, а якщо точніше – 27 листопада, виповнилося 18 років з моменту реєстрації спортивного клубу „Витязь”. З такої нагоди у Сновську було проведено відкритий чемпіонат району (спільно з обласною спортшколою „Олімп”). Учасниками змагань стали майже вісімдесят юних спортсменів зі Сновська, Тихонович, Мени, Чернігова, Ніжина і Боярського району Київської області. До спортсменів з привітальними промовами звернулися голова райради Павло Мірошниченко і завсектором сім`ї, молоді та спорту РДА Наталія Авдєєнко.

Від Сергія Виблова – сорок газет ветеранам


Приємно, що у цей складний для районки час підприємці Сновщини відгукуються на її прохання і продовжують підставляти свої дужі плечі. Їхня громадянська позиція, далекоглядність у питаннях гуманітарної сфери викликає схвальну оцінку багатьох людей, особливо малозабезпечених, ветеранів.

Багатодітні сім`ї Сновського району отримали нетелів

Відповідно до обласної та районної програм передачі нетелів багатодітним сім’ям, які проживають у сільській місцевості Чернігівської області на 2016-2020 роки, у Сновському районі було організовано конкурс серед багатодітних сімей, які виховують 5 і більше дітей до 18 років.



Вакцини проти ВІЛ не існує

СНІД – це стадія ВІЛ (вірус імунодефіциту людини), інфекції, при якій імунна система людини відмовляється захищати свого господаря і у нього розвиваються бактеріальні, грибкові, вірусні інфекції та неінфекційні захворювання.

Вогняна заграва

У суботу, 26 листопада, приблизно в післяобідню пору, мешканці Сновська побачили величезний стовп диму на околиці міста.

Кримінальна хроніка

Робота правоохоронної системи далеко не завжди нагадує детективні оповідки. Зазвичай це буденні події, пов’язані з дрібними порушеннями закону. Як розповів „Променю” інспектор Сновського відділення поліції В.Булденко, станом на 27 листопада ним було складено 5 протоколів про хуліганські дії.

Свій біль матір забрала на небеса

Минув майже рік, як у „Промені” була публікація про байдуже ставлення доньки до своєї матері. Цього разу розповідь про сина, про те, як він довів себе і маму до фатального кінця.
Виходить, що проблема існує, що наші діти не завжди і не в усьому жаліють своїх найрідніших, не завжди дослухаються до їхніх сердець, їхнього болю.

Армія вчить цінувати те, що є. І цінувати своє, рідне

Для нашого земляка Олексія Лапицького армійський період біографії розпочався в березні 2014 року, коли йому прийшла повістка про мобілізацію. Саме тоді російські інтервенти захопили Крим і готували наступальну операцію на решті території України.

Інваліди – це не просто категорія людей. Це – окремі життя

Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час.

Колегіальний розгляд

Хід виконання програми соціально-економічного розвитку та бюджетний процес за підсумками 9 місяців нинішнього року було розглянуто у вівторок на спільному розширеному засіданні колегії райдержадміністрації та президії райради.

Вшанували пам`ять жертв Голодомору

25 листопада біля пам’ятного знаку в міському парку відбувся мітинг-реквієм пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. (За участю голів райдержадміністрації, районної та міської рад, їх заступників, керівників структурних підрозділів, колективів підприємств, організацій, установ району та громадськості). Під час заходу хвилиною мовчання було вшановано пам’ять загиблих від голоду.

Дев’ята сесія районної ради сьомого скликання нікого не втомила

До тридцяти питань порядку денного розглянули депутати на черговій сесії райради (головував очільник самоврядної гілки Сновщини Павло Мірошниченко), яка відбулася 25 листопада.

Утворена нова спостережна комісія

При райдержадміністрації утворена нова спостережна комісія.

Зі святом!

Шановні працівники органів місцевого самоврядування! Шановні голови і депутати місцевих рад!

На громадській раді

У вівторок відбулося чергове засідання громадської ради при райдержадміністрації. Дуже активно (а часом і емоційно) обговорювалися питання порядку денного.

воскресенье, 4 декабря 2016 г.

ДО УВАГИ СТРАХУВАЛЬНИКІВ! Подбайте про отримання матеріального забезпечення вчасно



У зв’язку з закінченням бюджетного року Корюківська міжрайонна виконавча дирекція Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності просить на протязі грудня місяця поточного року своєчасно подавати заяви-розрахунки для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам.