понедельник, 27 февраля 2017 г.

Думки вголос: Про дві різні творчі програми

Після проведення в РБК 17 лютого Дня пам’яті Небесної сотні до редакції надійшло звернення К.В. Приходька, у якому він зазначив:

«Герої не вмирають»

Саме під такою назвою 17 лютого в районному Будинку культури відбувся концерт-реквієм, підготовлений творчими колективами РБК, вихованцями дитячої музичної школи та народними аматорами. Особливе хвилювання викликали слова про любов, єдність та мир, що лунали  з дитячих вуст.

Працювати в інтересах дітей – саме таким є найголовніше завдання новоствореного управління освіти, молоді та спорту об’єднаної громади Сновщини



У січні наш район увійшов у доволі складний період змін, реорганізацій та нововведень. Після юридичного оформлення нової міської об’єднаної територіальної громади виникла необхідність унормувати діяльність кожної  бюджетної галузі. Представницький орган влади Сновщини поступово впорядковує систему роботи освіти, медицини, культури тощо згідно із новими вимогами. У сфері відповідальності райдержадміністрації надалі залишатиметься все менше і менше сфер виконання делегованих  повноважень. Керівництво і депутатський корпус громади затвердили нещодавно ряд структурних новацій. По-перше – вже з’явився у структурі виконкому відділ охорони здоров’я населення (раніше його не було), а по-друге – надалі функціонуватиме управління, яке займатиметься питаннями освіти, молоді та спорту. Очолила це управління Т.А Булденко. Саме до неї „Промінь” звернувся з низкою запитань про сьогодення і перспективи  освітянської галузі.

Пожежа з постраждалим

Як розповів «Променю» начальник місцевої пожежно-рятувальної частини Р.М. Силенко,  15 лютого  о 20 год. 49 хв. на ПЗЧ  ДПРЧ м.Сновськ надійшло повідомлення про займання у  житловому будинку в Єліному по вул. Покровській. Власник –  1954 р.н., пенсіонер.

Реєстрація шлюбу за добу

11 січня 2017 року Урядом схвалено розпорядження Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року №502», яким розширено перелік міст України, де запроваджується реалізація пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки за обраним заявниками місцем.

Спорт

Юнацький футбол
З 17 по 19 лютого в Славутичі тривав футбольний турнір за  участю восьми  команд. (Вік спортсменів – 12-13 років).

Депо: соціальний статус працівників

На цьому тижні в місцевому локомотивному депо було оприлюднено звіт про виконання колективного договору за 2016 рік. (Якщо пояснити просто, то мова в цьому документі йшла про економічні показники діяльності підприємства, заробітки залізничників і умови  їхньої праці).

Вона, неначе вогник, біля якого тепло

Колись великий просвітитель Микола Реріх сказав, що жоден завойовник не може змінити сутності мас, жоден державний діяч. Але вчитель може здійснити  більше, ніж завойовники і державні мужі. Вчитель може створити нове уявлення і навіть звільнити приховані сили людства.

Припинена діяльність підпільного цеху з виготовлення контрафактної молочної продукції

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури припинили на Чернігівщині діяльність підпільного цеху з виготовлення контрафактної молочної продукції.

Вжито заходів до наповнення бюджету громади

 У 2014 році однією із будівельних компаній в м.Сновськ збудовано об’єкти нерухомості для забезпечення подальшої комерційної діяльності підприємства загальною вартістю понад 15 млн грн.

Незаконна вирубка дерев

Під процесуальним керівництвом Щорського відділу Менської місцевої прокуратури  закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки дерев (ст. 246 КК України).

пятница, 24 февраля 2017 г.

Прийом громадян

28 лютого о 10 год. у приміщенні Щорського відділу Менської місцевої прокуратури (м. Сновськ, вул. Незалежності, 91, ІІ поверх), відбудеться прийом громадян першим заступником керівника Менської місцевої прокуратури Олександром Сергійовичем Артеменком. Попередній запис  та довідки за тел. 2-17-56.

Все міняється, лише... калюжа залишається

Мова йде про ту калюжу, яка впродовж декількох років продовжує «красуватися» на площі, поблизу редакції.

- Ми не алкоголіки, ми – працьовиті й чесні люди, -

йдеться у зверненні 44-х людей, жителів села Великий Щимель. Принесли його в редакцію три схвильовані жіночки, які, на додачу до письмових роздумів, в усній формі виклали свої переживання.

Масляну проводжаємо - весну зустрічаємо

В останній тиждень перед Великим Постом (у цьому році він припав з 20 по 26 лютого) українці святкували Масляну. Народна традиція проводжати таким чином зиму і зустрічати весну збереглася до наших днів. З понеділка вже розпочнеться піст, який триватиме до 16 квітня. Мета його не тільки відмовитися від скоромної їжі, а й духовно очиститися, перед святкуванням світлого свята Великодня.

Ваші старі глюкометри замінять на нові

Цікава акція наразі діє в аптеці ТОВ АСТ (м.Сновськ, вул.Незалежності,1а). Покликана вона пом’якшити життя людей, хворих на цукровий діабет, тих, кого постійно хвилює рівень  цукру в крові. Словом, якщо у вас вдома є старенький чи несправний глюкометр, можна без зайвого клопоту, зайвих емоцій, безкоштовно, замінити  його на інший. Детальнішу інформацію дізнавайтесь за телефоном 2-12-64.

Про автостанцію

Міськрада порушила клопотання перед профільними чиновниками області про поновлення організації зупинки автобусів

понедельник, 20 февраля 2017 г.

Невидимий шахрай

може чатувати на будь-яку довірливу людину. Тим більше, що поміж злочинців є чимало фахівців, які володіють новітніми технологіями привласнення чужих грошей. Банківська сфера при цьому – не виняток.

ЗА 4 ДОБИ – 4 ПОЖЕЖІ

9 лютого майже о 4-ій год. ночі на ПЗЧ  ДПРЧ м.Сновськ надійшло повідомлення про займання у житловому будинку в м.Сновськ по  вул. Миру. Власники – квартира №1 -  1974 р.н. вчитель; квартира № 2 – 1959 р.н., пенсіонерка. Горіла хата 7 х 14 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна, освітлення електричне, опалення пічне.

Припинена діяльність мережі підпільних цехів з виготовлення алкофальсифікату

Мережу підпільних цехів, що спеціалізувалися на виготовленні та збуті нелегального алкоголю, викрили на Чернігівщині співробітники Служби безпеки України спільно з податковою міліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

Оголошено про підозру бойовику

На Чернігівщині співробітники СБУ встановили особу та задокументували протиправну діяльність місцевого мешканця, який перебуває у складі одного з терористичних угруповань т.зв. «ДНР».

На тебе чекають вдома

Служба безпеки України реалізує програму “На тебе чекають вдома”, спрямовану допомогти у поверненні на підконтрольну територію України громадянам, які добровільно відмовилися від участі у т. зв. “ДНР/ЛНР”.

ФОТОФАКТ


Й досі такі красиві...

Здавалося б, ну хто ще чогось не знає про щасливі шлюби? Гори літератури, Інтернет та глянець  наповнені міркуваннями про те, як відшукати, як втримати, як розпізнати...


СПОРТ

Юнацький футбол
Минулого тижня Славутич став місцем проведення великого футбольного турніру, участь в якому взяли 16 команд.  (Вік спортсменів – 9-10 років). Першого дня в обох стартових матчах вихованці Сновської спортшколи зазнали невдач. Спочатку поступилися чернігівській „Юності” (0:8), а потім – команді з Броварів (1:3). Однак потім наші футболісти почали вирівнювати ситуацію. Спочатку обіграли „Десну” з Києва (2:0), у наступному матчі -  з „Конотопом-1” – основний час завершився з рахунком 1:1, але по пенальті снов’яни перемогли (3:1). (До речі, на попередніх змаганнях конотопці мали очевидну перевагу над командою зі Сновська – 7:1, проте цього разу успіх здобули вже наші юні земляки).
Наступна гра – проти „Конотопа-2” – теж виявилася вдалою для хлопців Сновської ДЮСШ (2:1). Надалі жереб вивів їх знову на київську „Десну”. Основний час зустрічі завершився з результатом 0:0, але в серії післяматчевих пенальті снов’яни перемогли – 2:1.
У підсумку через дещо заплутану турнірну схему представники Сновська опинилися на дев’ятому  місці. Хоча тренер ДЮСШ О.Кухаренко зазначив: з усіх міст, представники яких прибули на змагання (Київ, Чернігів, Конотоп, Бровари, Ірпінь, Славутич), Сновськ був найменшим. Також можна сказати, що не пощастило з жеребкуванням, адже на самому початку довелося грати з майбутніми володарями другого („Юність) і третього („Бровари”) місць. Хоча загалом результат вийшов непоганим. Кращим гравцем  нашої команди визнано Р.Мірошниченка. Також добре себе зарекомендували К.Довгаль, Я.Паренчук, Н.Петренко, М.Петльований. Поїздка на турнір відбулася за рахунок батьків спортсменів.
Легка
атлетика
У Конотопі 11 лютого відбулася відкрита першість з легкої атлетики серед вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл. (Вік учасників – від 9 до 16 років). Поміж представників Сновщини володарями призових місць стали Д.Аніщенко (І, на дистанції 800 метрів), І.Тимошенко (ІІ, на 30 м), Д.Семко (ІІ, у стрибках у довжину), Є.Нелін (І, на 200-метрівці).

Анонс
26 лютого райради ФСТ „Колос”  проводить районні змагання з шахів в особистому заліку. Змагання відбудуться в м.Сновськ по вул.Пушкіна,3 (приміщення центру дитячої та юнацької творчості). Початок  о 10-ій годині. Попередні заявки на участь приймаються за тел. 2-13-80, (096) 9495010.

Система привілеїв та пільг для резервістів, які будуть залучені на навчальні збори (до 3 місяців на рік)

З прийняттям 6.12.2016 року Закону України № 1774-VIII «Щодо внесення змін до деяких законодавчих актів України» відбулися суттєві зміни щодо порядку нарахування резервістам,  які уклали контракт про проходження служби у військовому резерві Збройних Сил України.

„Допомагати треба зараз”, –

переконаний учасник бойових дій зі Сновська Ігор Косаренко
Чимало мешканців Сновського району вирішили допомогти постраждалим на Донбасі мешканцям Авдіївки одягом, харчами, предметами першої необхідності та грошима.

Електронні декларації – не іграшки

Із введенням у дію Закону України „Про Вищу раду правосуддя”,  який набрав чинності 5 січня 2017 року, визначене коло осіб, котрі зобов’язані щорічно, до 1 квітня, подавати шляхом заповнення  на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання та виявлення корупції декларацію особи за  минулий рік за визначеною формою.

Горілка подорожчала, а чобітки подешевшали

За розрахунками Держстату, показник рівня інфляції в січні 2017 р. в області, як і в Україні, становив 101,1%.

Працює «Телефон довіри»

 З 6 лютого 2017 року при соціально-психологічному центрі м. Славутич, який підпорядкований Державній службі  України у справах  ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, почала діяти служба екстренної психологічної та правової допомоги «Телефон довіри».

Минулого року в області зекономлено понад 28 мільйонів гривень

Протягом 2016 року на Чернігівщині активно впроваджувалися заходи з енергозбереження. На 63 об’єктах минулого року проведено роботи з утеплення фасадів, заміни вікон та дверей на металопластикові.

Норми споживання електрики та газу для тих, хто отримує субсидії, зміняться. Не на їхню користь

Вийшла нова постанова Кабміну, якою знижено норми споживання комунальних послуг для розрахунку розміру субсидій на опалення для населення.

Депутатські кошти – медпрацівникам

Добре рішення днями ухвалили депутати Корюківської районної ради: усі минулорічні 170 тисяч гривень, які за відповідною програмою щороку передбачаються у райбюджеті  на їхню депутатську діяльність (по 5 тисяч кожному), передати на зарплату працівникіам центральної районної лікарні.

З ліками кояться дива

Точніше кажучи, вони то зникають, то знову з’являються.
Ось нещодавно таких препаратів від гіпертонії й цукрового діабету ІІ типу (у таблетованій формі) як амлодипін, атенолол, бісопролол, спіронолактон, симвастастин, фуросемід, дігоксин та інших і днем з вогнем у аптеках не можна було придбати. Наразі відпускати їх дозволено (за попередніми цінами) до 1 квітня. А що буде у День сміху – невідомо! Тим часом люди таку ситуацію сприймають обурливо, їм точно не до гумору...
Український біпролол провізор Людмила Білець всім, хто його запитував, люб’язно пропонувала, а от імпортного бісопрололу на ранок 15 лютого в аптеці „Ліки України” не було. Поставка цих таблеток чомусь затримується, але, за словами фахівця, вони скоро також надійдуть у продаж.
Фото Олени КОМПАНЕЦЬ

Процес децентралізації активно захоплює медичний простір

10 лютого міський голова Олександр Медведьов їздив на велику нараду до Корюківки. Щоби остаточно збагнути, яким буде формат нашого госпітального округу, минулої п’ятниці туди також прибули голови РДА, очільники районних рад й об’єднаних територіальних громад північної частини Чернігівщини, експерти, керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова та начальник охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш.

Інформація про виконання районного бюджету за 2016 рік

До доходної частини районного бюджету за 2016 рік надійшло 150966,1 тис. грн. (100,1%), з них: до загального фонду – 146911,1 тис. грн. (99,7 %), до спеціального фонду – 4055,0 тис. грн. (117,1%).

Процедури реєстрації спрощуються

З 2015 року діє  Електронний реєстр апостилів. Для  того, щоб його отримати, не потрібно їхати до  відділу проставлення апостеля департаменту  у справах цивільного стану громадян, який знаходиться у м.Київ. На даний момент у  Чернігівській області до електронного сервісу з проставлення апостиля підключено відділи ДРАЦС Бобровицького, Бахмацького,

Потрібну інформацію отримуйте на сайті

Головним територіальним управлінням юстиції у Чернігівській області 29 грудня 2016 р. було здійснено державну реєстрацію за номером  52/1087 наказу в.о. начальника фінуправління Щорської РДА від 12 грудня 2016 року № 13 „Про затвердження інструкції з підготовки бюджетних запитів за програмно-цільовим методом”.
Зазначену інструкцію з додатками можна знайти на сайті Щорської РДА в розділі „Галузева діяльність/Фінансове управління”.

Знаходили спільну мову і ухвалювали потрібні рішення

Дванадцяту (позачергову) сесію районної ради 7 скликання, на яку прибуло 14 депутатів, розпочало повідомлення голови Сновської районної виборчої комісії Наталії Налімової про визнання повноважень депутата Сновської райради Наталії Добненко.

...Холодний вітер пам’яті

легко торкнувся обеліска, що нагадує мешканцям Сновська про трьох наших земляків, які загинули кілька десятиліть тому на війні в Афганістані. Свого часу вони мужністю і відданістю військовому обов’язку ще раз довели добре відому істину: українські  солдати є одними з найкращих у світі.

понедельник, 13 февраля 2017 г.

Цінність наших традицій

Родина завжди належала до кола традиційних цінностей українського народу.



Не допущено вивезення до РФ авіаційного приладу

На Чернігівщині співробітниками СБУ припинено спробу незаконного  переправлення до РФ авіаційного приладу, який використовується у військово-транспортній авіації.

Скажений вовк напав на людину

Ця пригода сталася на Ріпкинщині
Двоє військовослужбовців прикордонного загону „Задеріївка” почули пронизливі крики людини, на яку напав звір.

Три Валентини: вміють любити, вміють дружити!

Древній філософ Плутарх колись сказав, що дружба, яку  проносять через життя, не тільки  додає втіхи й чарівності світлим його сторонам, а й зменшує невдачі.

Юнацький футбол

Як розповів „Променю” тренер дитячо-юнацької спортивної школи О.Кухаренко, наші футболісти 2001-2002 рр.н. з 3 по 5 лютого були учасниками великого турніру в Славутичі.

Хай перемагає закон і у всіх все буде добре

У минулих випусках газети «Промінь» було надруковано інформацію щодо неможливості, з тих чи інших причин, отримання гр. Пузиком В.В. статусу учасника бойових дій та звинувачення в цьому на адресу Чернігівського обласного військового комісаріату.

Коли суди нічого не значать

У газеті „Промінь” від 21 січня 2017 року було опубліковано матеріал під назвою „Ми спростовуємо надруковані звинувачення”, підписаний військовим комісаром обласного військового комісаріату О.Криворучком. Цей посадовець висловив претензії газеті „Промінь”,  що вона надрукувала статтю  „без будь-яких доказів” на користь мешканця міста Сновськ В.Пузика. Я, колишній військовослужбовець В.Пузик, у передбачений законом спосіб спростовую слова О.Криворучка.

Пріоритети роботи митників

З якими результатами спрацював митний пост „Сновськ” у 2016 році – читачам „Променя” розповів його начальник С.Л. Слива.

Реформи в медицині обговорили жваво

Відбулося підсумкове засідання громадської ради
3 лютого за участю заступника голови РДА  Володимира Карпенка відбулося підсумкове засідання громадської ради при районній державній адміністрації.

Заради зручності й комфорту

Скажемо відверто: ну хто із сільських жителів не мріє про таку приємність, як вуличне освітлення в громадських місцях та на вулицях? Мріють усі. Адже це додає зручності та комфорту, забезпечує безпеку руху в нічний час, зрештою, це просто красиво, це – по-європейськи, це – цивілізація.

Снов’яни – Авдіївці

З інформації, яку „Променю” надала голова ветеранської організації району Людмила Кравець, випливає те, що наші земляки сердечно відгукуються на проблеми східного регіону країни, що вони готові надавати посильну допомогу авдіївцям.

Героям – слава!


До дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав
15 лютого у  Сновську відбудуться заходи: об  11.15 - богослужіння за загиблими воїнами- інтернаціоналістами у Свято-Миколаївському Храмі; о  12.30 – зустріч у Сновському  історичному музеї, відкриття виставки пам’яті нашого земляка Віктора Максименка, тематична екскурсія, спілкування з молоддю; о  14.00 – покладання квітів до пам’ятного знака землякам– воїнам-інтернаціоналістам.

За цими професіями – майбутнє

Сновське вище професійне училище лісового господарства продов­жує налагоджувати співпрацю з навчальними закладами Європейського союзу. Нещодавно делегація з числа його викладачів, учнів та керівників підприємств-партнерів побувала у Латвії. Метою поїздки стало вивчення досвіду роботи технікуму в місті Огре.

вторник, 7 февраля 2017 г.

А вона просто жила сином і так його любила!

– Все життя я соромився своєї матері. У неї не було одного ока, і вона здавалася мені жалюгідною. Батька взагалі не пам’ятав. А мати? Ну що вона могла у такому вигляді? Порівняно з іншими, красивими і нарядними мамами, здавалася мені бідною і нещасною. Як міг, ховав її від друзів, але одного разу вона взяла і прийшла до школи – скучила, бачте! І підійшла до мене при всіх.  Як тільки  я крізь землю не провалився! Розсердився так, що біг, куди очі дивилися.

А чи продовжує донька чекати зустрічі з мамою?

Тетяна Клименко (на фото) і досі мешкає в Софіївці у старенькому будиночку разом з братом Віктором і співмешканцем Сашком. Усі ніде не працюють, живучи на  дві Сашкові пенсії, одна з яких – інвалідна.

Пожежа і збитки. Але світ не без добрих людей

У понеділок,  30 січня лихо прийшло в оселю мешканки Сновська С.Горбатович. Вже темної пори доби до її будинку по вулиці Архітектурній прибули відразу дві пожежні машини...
Світлану Миколаївну наші земляки знають, як керівника дитячого танцювального ансамблю „Ягідки”. І того вечора вона перебувала на заняттях зі своїми вихованцями, як надійшла приголомшуюча звістка: в її хаті – пожежа!

Гра для дошкільнят

20 січня в Сновському історичному музеї разом з дітьми старшої групи дошкільного закладу №1 м.Сновськ відбулася гра-квест по етнографічному залу музею, яку розробив науковий співробітник Юрій Донченко.

Я міг заради неї жити...

Чесно говоримо: щиро радіємо, коли передплатники надсилають нам свої творчі доробки, коли діляться думками, іноді найсокровеннішими, найінтимнішими.
Не вся проза і не всі вірші можуть вміщуватися на сторінках газети, але ми намагаємося друкувати якомога більше різних сповідей, історій.

Легка атлетика

Як розповів „Променю” заступник директора дитячо-юнацької спортивної школи В.Ю. Івлєв, 28 січня у Сновську відбулася  відкрита районна першість з легкої атлетики.

Премія – це визнання

Більшість людей, почувши слово „премія”, зазвичай уявляє певну суму грошей. Але у випадку, про який сьогодні розповість „Промінь”, мова йтиме про дещо інше. Зокрема – про мистецьке визнання і стимул для нових досягнень.

„Просто доля випала така...”

Минулого тижня в Кучинівці сталася  небуденна подія: перед мешканцями села було презентовано документально-публіцистичний фільм, присвячений пам’яті Леоніда Тереховича.

Пошта і оформлення субсидій

У рамках державного партнерства поштова служба налагодила взаємодію з районним управлінням соцзахисту населення.

Розширено коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу

5 січня 2017 року набрали чинності  зміни  до Закону України «Про безоплатну правову допомогу»  в частині розширення кола осіб, які мають право на адвоката за рахунок держави.

Рецепти на безкоштовні пігулки випише лікар

З квітня у державі планується відшкодування (реімбурсація) вартості лікарських засобів – від гіпертонії, цукрового діабету ІІ типу (таблетовані форми), бронхіальної астми.

Не дороги, а суцільне скло!

Редакційні телефони продовжують червоніти від скарг сільчан і містян, котрі мешкають на „нецентральних” вулицях і провулках.

Проблеми школи допомагають вирішувати благодійники

Педколектив, батьки й учні Щорської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 висловлюють щиру подяку усім небайдужим до шкільних потреб і проблем людям.

Гроші з батьків заклади більше не збиратимуть

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав доручення підготувати  розпорядження, яке заборонить адміністраціям шкіл і садочків збирати кошти  з батьків на будь-які потреби освітніх установ – проведення ремонтів, інші видатки, пов’язані з утримання закладів, класів, груп тощо (крім харчування та позаурочних заходів).

понедельник, 6 февраля 2017 г.

Ніна Устименко, м.Сновськ: „Моя душа болить за людей”

– Я і мої ровесники з сіл і міста з болем сприйняли факт закриття автостанції. Розуміємо і її збитковість, і усі ті реформування, що відбуваються, але одного збагнути не можемо: чому про простих людей ніхто не думає?

Ветерани провели свій урок

Нещодавно на базі ветеранської організації, Товариства Червоного Хреста, відділу освіти РДА проведено зустріч з партизаном Р.І. Юсухно, ветераном праці, полковником РВ УМВС М.М. Бурдюгом, ветераном-афганцем В.А. Криницьким, козаком-волонтером  В.П. Осадчим,

 

Безповоротно, без зміни форми власності житла

Субсидія призначається одній із зареєстрованих у жилому будинку або приміщенні осіб. В окремих випадках на підставі рішення райдержадміністрації та виконавчого органу міської і районної ради або утвореної ними комісії та акту обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства субсидія може призначатися особі, яка не зареєстрована, але фактично проживає у жилому будинку чи приміщенні на підставі договору найму чи оренди житла, якщо їй нараховується плата за житлово-комунальні послуги, або індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію.

Колективні договори мають відповідати новому Закону

У зв’язку з прийняттям  Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 6.12.2016 № 1774 в частині встановлення мінімальної заробітної плати на рівні 3200 грн., з 1.01.2017р. внесено зміни до ряду нормативних актів у сфері праці, зокрема,

Ситуацію з бюджетними установами обговорили детально

На минулому тижні з робочим візитом у районі перебував заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

27 січня відбулося перше пленарне засідання другої сесії Сновської міської ради восьмого скликання

Спочатку депутати заслухали повідомлення голови територіальної комісії Ольги Зарецької про визнання повноважень депутата Сновської міської ради Леоніда Аникієнка, а потім наступним рішенням ввели його до складу постійної комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики.

Авдіївка чекає на допомогу

Внаслідок бойових дій на Донеччині містечко Авдіївка, де мешкає багато дітей та немічних людей, залишається без води, тепла та електроенергії.

Облдержадміністрація готує гуманітарний вантаж

Це: 5 тонн дизельного палива, свічки, продукти харчування (м’ясні та рибні консерви), теплий одяг, медикаменти, засоби гігієни та постільна білизна.

Для хворих ліки – навіть поява цих медсестер

– Медицина – наука, вкрай необхідна для людини в будь-який час, в будь-якому місці, і не тільки тоді, коли вона хвора, але  навіть тоді, коли вона здорова. Медична діяльність дає вихід до досконалості, до моральності, до пізнання Бога, до досягнення істинного щастя – можна сказати, що це праця в ім’я Творця, - каже єврейська мудрість.

четверг, 2 февраля 2017 г.

Сновське бюро правової допомоги інформує


28 грудня 2016 року Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання виплати соціальних стипендій студентам невійськових державних вищих навчальних закладів» № 1045. Прийнятою постановою запроваджується виплата соціальних стипендій органами соціального захисту населення через вищі навчальні заклади з 1 січня 2017 року.