суббота, 30 июня 2012 г.

Свято - поміж напружених буднів

Професійне свято митників – помітна подія у житті нашого міста. Тим більше, що з цієї нагоди почесними грамотами райдержадміністрації було нагороджено старшого інспектора митного
поста «Щорс» Л.І. Серпиченко і головного інспектора О.А. Мотуза, грамоти райради отримали начальник відділу А.М. Андрющенко та водій М.В. Воробей, міськради – провідний інспектор О.О. Курилін і заступник начальника митного поста «Хоробичі» В.В. Логоша.

Також відзначено грамотою «Чернігівської митниці провідного інспектора поста «Щорс» Т.М. Лапицьку і заохочено подяками начальника поста О.О. Медведьова та його заступника С.Л. Сливу.
Якщо вести мову про роботу щорських митників у нинішньому році, то перш за все варто згадати такий показник: вони забезпечили майже втричі більші надходження коштів до держбюджету, ніж за аналогічний період торік. І основний внесок у цю справу зроблено співробітниками відділу, котрий вже понад рік очолює А.М. Андрющенко. (А загалом стаж його роботи на митниці перевищив 14 років). Однією з причин такої результативності є те, що саме в Щорсі почали оформлювати свої операції все більше імпортерів нафтопродуктів. З Білорусії завозять дизпаливо, з Литви – бензин. Якщо вдатися до асоціативних порівнянь, то протягом 5 місяців залізницею через Щорс в Україну потрапив ешелон пального, який складається з 2282 цистерн.
Говорячи про повсякденну роботу, А.М. Андрющенко зазначив: з уведенням у дію нещодавно нового Митного кодексу працівникам митниці доводиться з більшою відповідальністю ставитися до своїх посадових обов’язків. До того з’явилася вимога пришвидшити термін митного оформлення вантажів – щонайбільше за 4 години. Але попри такого роду складнощі колектив митного поста виконує поставлені завдання і готовий до роботи в нових умовах.
Фото Олега МІРОШНИЧЕНКА

Комментариев нет:

Отправить комментарий