пятница, 3 июня 2011 г.

ПОЛОЖЕННЯ Про збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності на території м. Щорс


Додаток № 3  до  проекту   рішення Щорської міської ради "Про місцеві податки і збори»


Платниками збору є суб"єкти господарювання ( юридичні особи та фізичні особи- підприємці), їх відокремлені підрозділи, які отримують в установленому цією статтею порядку торгові патенти та провадять такі види підприємницької діяльності:
а)  торгівельна діяльність у пунктах продажу товарів;
б) діяльність з надання платних побутових послуг за переліком, визначеним
Кабінетом Міністрів України;
в)  торгівля валютними цінностями у пунктах обміну іноземної валюти;
г)  діяльність у сфері розваг ( крім проведення державних грошових лотерей)
Ставка збору за провадження торговельної діяльності та діяльності з надання платних послуг встановлюється з розрахунку на календарний місяць у відповідному розмірі від мінімальної заробітнбї плати, установленої законом на 1 січня календарного року, з урахуванням місцезнаходження пункту продажу товарів та асортименту товарів, пункту з надання платних послуг та виду платних послуг.
Ставка збору за провадження торговельної діяльності
встановлюється
:                                            
-         0,04 - 0,2   розміру мінімальної зарбітної плати.
     ( ставка збору) 

                         Ставка збору за провадження діяльності з надання платних послуг
встановлюється :                                                                          
-         0,04 - 0,2   розміру мінімальної зарбітної плати.
                          ( ставка збору)    

                Ставка  збору   за  провадження торговельної  діяльності нафтопродуктами, скрапленим та істишутим газом на стаціонарних, малогабаритних і пересувних автозаправних станціях, заправних пунктах встановлюється :
-         0,08 - 0,4   розміру мінімальної зарбітної плати.
                          ( ставка збору)    

Порядок сплати збору :
а)  платниками збору, які провадять торговельну діяльність або надають
платні послуги збір сплачується за місцезнаходженням пункту продажу
товарів або пункту з надання платних послуг;
б)     платниками збору, що здійснюють торгівлю через пересувну
торговельну мережу
- за місцем реєстрації таких платників;
в) платниками збору, що здійснюють торгівлю на ярмарках, виставках-продажах та інших короткотермінових заходах, пов'язаних з демонстрацією та продажем товарів, - за місцем провадження такої діяльності.
           Для провадження торговельної діяльності, діяльності з надання платних послуг та діяльності з торгівлі валютними цінностями, торгові патенти одержуються окремо для кожного пункту продажу товарів, пункту з надання платних послуг, пункту обміну іноземної валюти.
        У разі проведення ярмарків,  виставок-продажів та інших короткотермінових заходів, пов'язаних з демонстрацією та продажем товарів, суб'єкт господарювання придбає короткотерміновий торговий патент.
       Для здійснення діяльності у сфері розваг, торговий патент придбавається для кожного окрмого грального місця. Якщо окреме гральне місце має декілька незалежних гральних місць, торговий патент придбавається окремо для кожного з них.
        Строки сплати збору :    
а) за провадження торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту - не пізніше, ніж за один календарний день до початку провадження такої діяльності;
б)  за провадження торговельної діяльності , діяльності з надання платних послуг, здійснення торгівлі валютними цінностями - щомісяця не пізніше 15 числа, який передує звітному місяцю;
в) за здійснення діяльності у сфері розваг щокварталу не пізніше 15 числа місяця, який передує звітному кварталу.
        Платники збору можуть здійснити сплату збору авансовим внеском до кінця календарного року.
        Порядок використання торгового патенту - оригінал торгового патенту - повинен бути розміщений:
        на фронтальній вітрині магазину, а за її відсутності - біля касового апарата;
       на фронтальній вітрині малої архітектурної форми;
       на табличці - для автомагазинів, розвозок та інших видів пересувної торговельної мережі, а також для  лотків, прилавків та інших видів торговельних точок, відкритих у відведених для торговельної діяльності місцях;
        у пунктах обміну іноземної валюти;      
у приміщеннях для надання платних послуг, а також у приміщеннях, де
проводяться розважальні ігри.           
       Торговий патент повинен бути відкритий та доступний для огляду.
Для запобігання пошкодженню торгового патенту (вигоряння на сонці, псування внаслідок затікання дощової води, псування сторонніми особами тощо) дозволяється розміщувати нотаріально засвідчені копії торгових патентів у визначених цією частиною місцях. При цьому оригінал такого патенту повинен зберігатись у відповідальної особи суб'єкта господарювання або відповідальної особи відокремленого підрозділу,  яка зобов'язана надавати  його для огляду уповноваженим законом особам.
          Торговий патент діє на території, на яку поширюються повноваженняоргану,   який   здійснив   реєстрацію   субєкта  господарювання   або   замісцезнаходженням відокремленого підрозділу. Торговий патент, виданий для провадження торговельної діяльності з використанням пересувної торговельної мережі (автомагазини, розвозки тощо), діє на території України.
Передача торгового патенту іншому суб'єкту господарювання або іншому відокремленому підрозділу такого суб'єкта не дозволяється.
У разі невнесення суб'єктом господарювання збору у встановлений статтею 267 п.5.2 Податкового кодексу України строк, дія такого патенту анулюється з першого числа місяця, що  передує за місяцем, у якому відбулось таке порушення.             
Суб’єкт господарювання, що припинив діяльність,  яка відповідно до вимог Податкового кодексу  України  підлягає патентуванню, до 15 числа місяця, що передує звітному, письмово повідомляє про це відповідному  органу державної податкової служби. При цьому торговий патент пґдлягає поверненню органу державної податкової служби, який його видав, а суб'єкту господарювання повертається надмірно сплачена сума збору.

                  Секретар міської ради                                        Москаленко В.В.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий