понедельник, 16 ноября 2015 г.

Коли аварія на водогоні

До редакції звернувся мешканець Займища А.Дорошенко й розповів про проблему, яка виникла минулого тижня у селі. На місцевому водогоні стався прорив і чимало споживачів на вулицях Щорса та 1 Травня тепер не отримують води. Єдиною реакцією на аварію з боку посадовців сільради стала вказівка – перекрити водопостачання на проблемній гілці. На скарги займищан відповідь була відверто специфічна: кому треба водопостачання - хай і займається ремонтом. Але ж тоді виникає цілком логічне запитання: за що люди платять гроші? Бо ж у тариф має закладатися не лише подача води, а й обслуговування та ремонт мережі.


Водопостачанням у Займищі займається приватна фірма, раніше відома як райсількомунгосп. Керує нею зараз нібито М.Шило. Чи існує між ним та мешканцями села чи сільрадою якась угода на надання послуг? Чи виконує він свої зобов’язання?
На ці запитання знайти відповідь має новий сільський голова. Якщо його обрали – хай працює. Також до нього повинен долучитися й депутат райради від цього села. Усі разом вони здатні захистити інтереси своєї громади. Треба мати лише трошки наполегливості. І робити це слід оперативно, кожен день без води лише посилює напругу в населеному пункті.
Загалом же тема водопостачання у селах району потребує детальнішого висвітлення, бо проблеми дійсно існують. Причому для поліпшення ситуації потрібна координація зусиль усіх зацікавлених сільрад і райради. Адже дійсно – гуртом будь-яку справу вирішити простіше. Зрештою, в сільській місцевості люди подекуди платять за воду навіть більше, ніж у місті, але якість отриманих послуг далеко не завжди відповідає очікуванням громадськості.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий