понедельник, 16 ноября 2015 г.

Про тих, хто приїхав до нас з Донбасу

„Розвиток навичок та вмінь журналістів переселенців”, - таку назву мав тренінг, організований у Чернігові Асоціацією засобів масової інформації (голова Олександр Назаренко).
На тренінгу прозвучала доволі цікава інформація щодо становища внутрішньо переміщених осіб у нашій області, були оприлюднені результати соціологічних опитувань щодо адаптації цих людей, обговорено низку інших питань.


Окремо були виділені юридичні аспекти підготовки інформаційних та журналістських матеріалів, дотримання етичних норм, особливо у тих випадках, коли висвітлення даної теми має негативні відтінки.
Чернігівщина. Загальні дані
Загальна кількість внутрішньо переміщених осіб – понад 12 тисяч. Їх офіційний облік здійснюють управління соціального захисту. Всього станом на 1 липня 2015 року обліковується 9176 осіб.
В області станом на 1 липня 2015 року отримують пенсію через установи Пенсійного фонду України 4721 особа (53 – з АР Крим, 4668 –з Донецької та Луганської областей).
Як допомагаємо?
Щомісячно сім’ям внутрішньо переміщених осіб виплачується адресна допомога для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату послуг ЖКГ. Приклади: у січні 3445 сімей сукупно отримали 2716,6 тисячі гривень; у червні 2762 сім’ї отримали 4267,5 тисячі гривень. Загалом у І півріччі 2015 року виплачено 24,3 мільйона гривень такої допомоги. Через центри зайнятості працевлаштовано 203 особи. Основні професії, за якими працевлаштовані громадяни, - вихователь, лікар, монтер колії, підсобний робітник, продавець.
Охорона здоров’я
До закладів охорони здоров’я за медичною допомогою звернулось 2992 особи, з яких 1092 – діти. 731 особа пролікована в умовах стаціонару. У родинах внутрішньо переміщених осіб народилось 66 дітей. Для забезпечення медичного обслуговування внутрішньо переміщених осіб запроваджено спрощений механізм огляду в обласному центрі медико-соціальної експертизи (МСЕК) та складання, у разі необхідності, індивідуальної програми реабілітації.
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий