пятница, 28 сентября 2012 г.

Аварії

Начальник місцевого відділення ДАІ В.А.Пискун, коментуючи останні дорожньо-транспортні пригоди, зауважив: в обох випадках не обійшлося без участі «зеленого змія».
Так, 30 серпня близько першої години ночі в Щорсі по вулиці Спортивній у бік Червоноармійської рухалася іномарка Нісан. За її кермом перебувала молода мешканка Києва. На «Т-образному» перехресті вона мабуть забула повернути вбік, тож машина вилетіла на тротуар, розбила паркан приватної садиби і врізалася в хату. Удар був такої сили, що в помешканні з кріплень злетіла батарея опалення , а диван відкинуло від стіни. На диво і на щастя ніхто не постраждав. Жінка-водій лишилася цілою, бо в салоні належним чином спрацювали подушки безпеки. До того ж слід висловити схвальну оцінку на адресу японських автомобілебудівників. У Нісана хоч і з`явилися механічні пошкодження, але не такі серйозні, як могло здатися на перший погляд. Пластиковий бампер і фара - потрощені, а ось передні крила - вціліли, та й корпус іномарки «не повело». Оце так міцність! Але не про це мова. Головне - що власниця автівки була у стані алкогольного сп`яніння. (До такого висновку дійшли медики.) Тому співробітниками державтоінспекції було складено два адмінпротоколи - про керування транспортом напідпитку й про порушення правил дорожнього руху. Ця пригода завдала відчутного емоційного стресу людям, що мешкають у будинку. Та й матеріальні збитки виявилися чималими...
Ще одна ДТП сталася в райцентрі 16 вересня близько опівдня. Біля магазину «СеДаМ» не розминулися два легковики. У напрямку центру міста мчав на своїй «Славуті» наш земляк. Перебуваючи напідпитку, він, м`яко кажучи, не вповні адекватно реагував на дорожну ситуацію. Йому назустріч їхав «Фольксваген». «Славута» почала гальмувати (гальмівний слід перевищив десять метрів), іномарка - теж (4 метри). Щоб уникнути лобового зіткнення, водій німецької машини звернув убік, але навіть такий маневр не допоміг - автомобілі зачепили один одного. Зараз у причинах аварії розбираються спеціалісти.
Користуючись нагодою, В.А.Пискун розповів «Променю», що нині тривають профілактичні заходи під умовною назвою «Увага! Діти на дорозі». Співробітники ДАІ провели ряд зустрічей з учнями початкових класів у школах Нових Борович, Петрівки, ВПУЛГ та інших навчальних закладів, в ході яких розповіли про правила дорожнього руху. Також нагадано батькам про необхідність роз`яснювати дітям основи правил поводження на вулиці.
Олег
МІРОШНИЧЕНКО


Комментариев нет:

Отправить комментарий