суббота, 21 января 2012 г.

Зустріч з підприємцями


13 січня з ініціативи активу підприємців відбулася зустріч голів райдержадміністрації та районної ради Олександра Грабовського й Івана Орди з питань встановлення фіксованої ставки єдиного податку. Роз’яснення щодо змін у податковому законодавстві надав начальник ДПІ у Щорському районі Євген Корнієнко.
Про порядок прийняття рішень сесією міської ради доповіла секретар Валентина Москаленко. Ознайомив присутніх з ситуацією в районі і перспективами його розвитку в 2012 році та підбив підсумки голова РДА Олександр Грабовський. У заході взяли участь близько 50 підприємців, переважену більшість яких склали ті, що працюють на Коржівському ринку. До Щорської міської ради вирішено надати клопотання від підприємців щодо перегляду для певних категорій підприємців ставок єдиного податку.

Що засмутило наших підприємців
Не таким, як хотілося, виявився початок Нового, 2012 року, для підприємців Щорсівщини. Стосовно їх (втім, як і стосовно усіх їхніх українських колег) почали діяти нові процентні ставки єдиного податку. Вони були затверджені сесією міськради ще 23 грудня 2011 року. А підставою для встановлення їхнього розміру (100 грн. для тих підприємців, що знаходяться на єдиному податку, котрі працюють самі і 200 грн. – для тих, котрі використовують найманих робітників) став закон України №4014-VI. Він вступив у силу 4 листопада 2011 року.
Максимальні (як у нас) процентні ставки були затверджені і в сусідніх районах. Зокрема, Корюківському, Менському, Ріпкинському.

Комментариев нет:

Отправить комментарий