пятница, 24 апреля 2015 г.

Дій любов`ю



Ще один результат руху війни – більше 6 тис. поранених та покалічених українських солдатів. Багато хто з них може стати інвалідом, тому що в Україні просто не існує такої галузі медицини, як реабілітація. Після складних операцій медики змушені виписувати поранених додому. А повертати їх до життя по-справжньому – то вже клопіт рідних або (якщо пощастить) приватних клінік, або волонтерів.

Наш земляк Петро Швидкий теж потребує допомоги. Він народився в с.Тихонович (на знімку з дружиною), закінчив середню школу, потім – армія, переїхав до Щорса, одружився, народилося двоє синів. Служив у прикордонному загоні 8 років. Але у зв’язку з постійними переїздами (після закінчення контракту залишив службу) останнім часом трудився у Києві. Коли почув, що формується батальйон «Чернігів», вирішив піти добровольцем.
- За рік служби в батальйоні мене було двічі поранено. Після ротації зустрів на своєму шляху випадкові кулі, які пройшли між пластинами бронежилету, зачепили хребет та деякі внутрішні органи. Потрапив до Дніпропетровської лікарні, де, слава Богу, лікарі відкачали. Стан зараз слабкий, однак потроху набираю сили, лікарі кажуть, що попереду важкий та довий шлях реабілітації. Шлях, який потребує як часу, так і чималих коштів (вимірюються десятками тисяч), моральних зусиль. Вже більше місяця проходжу курс реабілітації, тому хочу висловити подяку усім людям, які мені допомагають, особливо з м.Щорс. Бо без цієї підтримки я навіть не знаю, як би все було,.. – передав друзям Петро Швидкий.
Його бачення ситуації вражає, хвилює. Віриться: після цього байдужими залишатися важко. Потрібно гуртуватися і діяти. Один з варіантів допомоги ми придумали. Це буде концерт 2 травня (початок о 19-00) у Щорському РБК львівського гурту “Provider” (Провайдер). Під час проведення у всіх глядачів і учасників буде можливість взяти участь у зборі коштів для лікування та реабілітації воїна Збройних сил України Петра Івановича Швидкого. Можна буде також написати листи підтримки, які обов’язково передадуться воїну особисто.
Для тих, хто бажає переказати кошти для лікування героя, називаємо реквізити картки Приватбанку: Швидкий Петро №5168-7572-6434-7453.

Від імені організаторів заходу –
церква «Джерело життя».
Інформаційний супровід - газета «Промінь».

Комментариев нет:

Отправить комментарий