понедельник, 5 октября 2020 г.

Гроші на медицину

 Провідною темою для розгляду на черговій сесії міськради, яка відбулася у вівторок, стала допомога медичним установам Сновщини. У час,  коли обіцяне урядом фінансування медицини виявилося доволі куцим, нашій громаді доводиться за власний кошт долати деякі проблеми.

Виходячи з наявних можливостей міського бюджету, депутати вирішили збільшити зі 150 тисяч гривень до 500 тисяч фінансування закупівлі засобів індивідуального захисту медпрацівникам, які надають допомогу хворим з підозрою на COVID-19. Також для них передбачене обстеження методом ІФА. Програму підтримки та розвитку вторинної медичної допомоги у Сновському районі на період 2020-2022 років доповнено пунктом про преміювання та заохочення медпрацівників інфекційного, неврологічного (перепрофільованого) і приймально-діагностичного відділень райлікарні, які безпосередньо працюють з пацієнтами, фактично хворими на COVID-19. Окремим рішенням міськрада збільшила на 100 тисяч гривень суму асигнувань на придбання засобів індивідуального захисту медпрацівникам та дезінфікуючих засобів (для Сновського центру первинної медичної допомоги). А в рамках реалізації комплексної програми розвитку та підтримки первинної медичної допомоги фінансування Сновського ЦПМД збільшено ще на 150 тисяч гривень. 

Додатковою формою допомоги місцевій медичній галузі стала предача легкового автомобіля ВАЗ-2107  (2007 року випуску) з балансу управління освіти на баланс районної лікарні. Учасники сесії дійшли одностайної думки, що на даний час машина більш потрібна медичній галузі нашого краю.

Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий