четверг, 26 февраля 2015 г.

Довірливо, чесно і не для «галочки»







У Тихоновичах на традиційних зборах громади було людно. А ще там було тепло і щиро. Присутні зігрівалися і вдало встановленим булер`яном, навіть атмосферою заходу – довірливою, ненаграною. Це був не той випадок, коли збираються для «галочки», коли формально щось читають, а добра половина присутніх у цей час мирно дрімає чи розповідає одна одній свої історії.

Це був сход, де проходила чисто ділова, конструктивна розмова, сход, звідки ніхто не вийшов не почутим, де нікого не обділили увагою. Свої нагальні питання люди поставили гостям зі Щорса, керівникам районних структур – першому заступнику голови РДА Леоніду Комісаренку, заступнику військового комісара Олександру Шведу, очільниці рай управління ПФУ Марії Шидловській. І відразу на більшість з цих питань отримали відповіді, хоча деякі зі звернень ще будуть вивчатися, доопрацьовуватися.
Стислим, незаангажованим виявився звіт сільського голови Анатолія Бондаренка, в якому знайшлося місце як для ґрунтовного аналізу справ у бюджетних закладах, так і для пропозицій щодо шляхів вирішення нових завдань, констатації зробленого з благоустрою. А коли Анатолій Миколайович попросив оцінити роботу ради за звітний період, я вперше за багато років почула такі високі оцінки: хтось вигукував «відмінно», хтось «добре», і зовсім не прозвучало шаблонного для подібних заходів «задовільно». Стало зрозумілим: люди на власні очі бачать, як працює їхній голова, як ходить на роботу, веде особистий прийом, бере участь у культурних заходах, будує відносини з різними суб`єктами господарювання. Основний з них – свк «Райдуга» - на сході був представлений розлого: від директора, бухгалтерів, до майстрів полів і ферм, групи механізаторів. Слово від них тримав Анатолій Ігнатенко, у якого за плечима велике життя, обізнаність не лише в аграрних питаннях. Був же колись сільським головою! Зупинившись на непростому сьогоденні очолюваного кооперативу, Анатолій Петрович запропонував присутньому на сході представнику виконавчої гілки влади розглянути ситуацію, за якої Щорський хлібозавод (за умови придбання необхідної і недорогої місцевої сировини) міг би реалізувати споживачам недорогий хліб. Адже економічні показники і тенденції невеселі, і населенню важко буде витримувати нові й нові хвилі подорожчання.
Окремим абзацом зупинюсь на виступі директора місцевої ЗОШ І-ІІІ ступенів Галини Бебех, яка професійно презентувала свій навчальний заклад, закликала сільчан не забувати дорогу до рідної школи і не втрачати зв`язок з нею. Подякувала сільраді, свк, лісництву, працівникам культури за розуміння і підтримку, обіцяла: педагогічний і учнівський колективи докладуть зусиль задля виховання справжніх патріотів села, патріотів держави. Такими наразі є земляки, котрі протистоять російській агресії на Донбасі – Юрій Герасименко, Іван Бебех, Андрій Самусенко, Андрій Репняк, Михайло Циганок, Віктор М`який, Олексій М`який, Сергій Стрілець, Микола Мельник, Андрій Дедусь. Учасники сходу гордилися ними і висловлювали надію, що хлопці скоро повернуться у рідні домівки, що скоро закінчиться ця клята біда!..
Олена КОМПАНЕЦЬ, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий