воскресенье, 24 февраля 2013 г.

Коли діло робиться з охотою

Невелике село Суничне розташувалося у напрочуд привабливому місці – навкруг лісів, лугів. Хати стоять у ньому переважно чепурні - з усього видно, що тут живуть працьовиті люди. Щоправда, на свої головні річні збори більшість з них чомусь не прийшла. Хоча у залі сільради, де все відбувалося, було тепло і затишно, та й розмова, що велася, вийшла не рутинною, не заштампованою.





У доповіді сільського голови Людмили Кривошей прозвучали і аналіз сьогодення Суничного, і ті перспективи, які очікують громаду найближчим часом. Найголовніша – придбання у міського споживчого товариства магазину і переобладнання його під клуб. Гроші (45 тисяч гривень) на реалізацію такого проекту є, залишається ж одне: згода щорських торговельників і подальші документальні оформлення.
Інші питання, які порушувалися на сході, стосувалися ситуації із завезенням балонного газу, руху рейсових автобусів, бездоріжжя, плинності кадрів у міліції. Зокрема, за рік у селі змінилося 3 дільничних інспектори.
Жваве обговорення викликав виступ одного з головних представників псп «Сновський» М.М. Скоробагатька. Микола Миколайович не лише розповів про особливості нинішнього обробітку земель, співпрацю з партнерами (у т.ч. із орендарями), а й пообіцяв у нинішньому році приділяти більше уваги і підтримки саме суничненським і попільнянським сільчанам. Звісно, не обходячи інтереси низківців і синявців.
Глибокими, переконливими (з використанням конкретних цифр, фактів і прикладів) були виступи районних посадовців - начальника відділу культури і туризму РДА Наталії Добненко (проаналізувала майбутню долю Попільнянського клубу), заступника начальника управління ПФУ Наталії Васько (акцентувала на новаціях у пенсійному законодавстві), начальника відділу допомог управління праці й соцзахисту населення Тетяни Биховець (повідомляла про напрацювання у профільній сфері), дільничного інспектора РВ УМВС України Максима Коваленка (торкнувся криміногенної теми).
Уважно спостерігав за ходом зібрання, весь час роблячи якість нотатки, голова районної ради І.Г. Орда. З висоти своєї посади і власного життєвого досвіду він чимало сказав людям – про напрацювання в районі і області, контакти з народними депутатами України Михайлом Чечетовим, Ігорем Рибаковим. Зупинився на реформах, що поступово впроваджуються в життя і мають принести нашим громадянам добробут і радість.
- Треба всім починати з себе, з власної позиції, бажання трудитися і примножувати рідний край конкретними справами, - наголосив Іван Орда.
Підсумувала збори сільський голова.
Можливо, голосно прозвучить, але склалося враження: все намічене в цій громаді здійсниться. Робиться ж з охотою, для своїх дітей та онуків!
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий