понедельник, 2 ноября 2020 г.

Голосування відбулося! Сновщина обрала своїм головою Олександра Медведьова!

 Двадцять п`ятого  жовтня в Україні пройшли місцеві вибори. Її маленька краплиночка – Сновщина також обирала свого  міського голову, депутатів до міської, районної та обласної рад. Зареєстрованих виборців у нас було 18154, а участь у голосуванні взяла лише третина.



Найбільша активність припадала на обідню пору, з якою всі дільниці (а їх функціонувало 32), справилися прекрасно. Всі вони були розташовані за звичними для людей адресами, крім дільниці, яка із автошколи переїхала у ЗОШ №2. А там, де вдалося побувати нашій редакційній бригаді, взагалі видавалася ідилія.  Приміром, в училищі, де навкруги буяли осінні квіти, рухалися нарядні  й доброзичливі люди, схильні порозмірковувати, поговорити. Зустріли ми голосувальницю Фаїну Автономівну Пономарьову, якій йшов 89 рік. Дибала від заводської квартири на вул.Бульварну сама, з ціпком у руках і надією відчути позитивні зміни. А там (в гуртожитку ВПУЛГ) організовано і злагоджено, у атмосфері тепла і порядку  працювали усі члени комісії, на чолі яких була Ольга Пильник.  Не один десяток років трудилася вона на державній службі, у місцевому самоврядуванні, і по собі давно знала, яка це непроста ділянка роботи виборча! У комплексі з підготовчими до них  роботами і днем проведення голосування.








Приємні враження не полишали нас  і після від­відин дільниць у гімназії, селах Петрівка, Нові Боровичі, Хотуничі, Суничне. Ніде ми не побачили ніяких порушень, забороненої агітації і втручання у волевиявлення громадян. Трохи давив на психіку дух коронавірусної  пандемії, який відчувався вже з перших кроків появи на місці голосування.  Бо перед очима поставали і спецтермометри, і дезінфекція рук, маски з рукавичками.  Але то треба було так, оскільки пандемія не відступає, продовжуючи вкладати на лікарняні ліжка й озвучувати сумні результати тестів все більшій кількості земляків. І це все серйозно дуже.

До речі, може, й хвилювання не заразитися стали причиною низької явки сновчан на це важливе голосування. Низькою дуже вона була цьогоріч по всіх точках. Поодиноко чулось, що нема за кого голосувати. Заперечу! Є! І вибір  народ зробив, обравши – втретє! – своїм мером Олександра Медведьова аж із майже 62% голосів.  Хай щастить! Хай все вдасться йому і новообраній команді. 

Олена КОМПАНЕЦЬ, фото автора


У сусідів обирали так

За результатами підрахунку  100% голосів, перемогу на проміжних виборах по 208 одномандатному округу отримала партія  «Слуга народу» (34,10% голосів) і її представник Анатолій Гунько. Друге місце посів Олег Ляшко  (Радикальна партія) з результатами 31,78% голосів. Він програв.

На виборах  мера Чернігова переміг чинний глава міста Владислав Атрошенко (79,17%) голосів.

Міськими головами Городні та Корюківки обрані Андрій Богдан та Ратан Ахмедов, які обіймали ці посади і у попередніх скликаннях.

До речі, за Ратана Ахмедова при явці у 42% проголосувало 89,71% виборців, що є своєрідним рекордом в Україні. Оце так довіра! Оце успіх і водночас велика відповідальність!

Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий