вторник, 2 апреля 2013 г.

Шлях один – модернізація

Шлях один – модернізація
Увага учасників розширеного засідання колегії райдержадміністрації була зосереджена на двох питаннях – виконанні програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства та підготовки і проведення комплексу весняно-польових робіт.


Доповідь першого заступника голови райдержадміністрації В.Є. Алєксєєва складалася не лише з констатації фактів та переліку заходів, здатних утримати місцеву «комуналку» в робочому стані. Він проаналізував тенденції державної політики в цій галузі, коротко зупинився на пріоритетних напрямках розвитку і ресурсних можливостях місцевих громад. Надалі слово отримав керівник ПрАТ «Комунальник» А.М. Дуля, темою виступу якого був стан водопровідних і каналізаційних мереж у місті, можливості їхньої модернізації та розширення, а також відлагодження схеми поводження з побутовими відходами. Наступним виступаючим був міський голова Р.І. Зуб. Від нього присутні дізналися, що керівництво міста для розв’язання низки комунальних проблем (передовсім – ефективної розчистки вулиць від снігу) планує цьогоріч придбати кілька одиниць спеціалізованої техніки. Ще у проекті – ремонт (асфальтування) доріг, відновлення вуличного освітлення тощо. Голова райдержадміністрації О.В. Грабовський, підсумовуючи обговорення, схвально відгукнувся про намір міськвиконкому оновити технічний парк комунальної галузі й додав, що загалом по району на черзі – вирішення цілого комплексу питань, пов’язаних з освітленням сіл, вивезенням для утилізації старих отрутохімікатів, оновленням котельного обладнання (в контексті заходів з енергозбереження), утилізацією сміття, удосконаленням системи благоустрою населених пунктів та соціального забезпечення. І зауважив: наразі все ж таки не вселяє оптимізму той факт, що вартість послуг з водопостачання та каналізації у нас чи не найвища в області, а втрата води в мережах через «діряві труби» перевищує 40%...
З другого питання порядку денного доповів заступник голови райдержадміністрації М.Ф. Колодюк, а в обговоренні взяли участь керівник псп «Чепелівське» В.А. Пискун та головний агроном псп «Яна плюс» В.Д. Клименко.
За підсумком обговорення колегія райдержадміністрації ухвалила відповідні рішення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий