воскресенье, 12 мая 2013 г.

Району подаровано карету «Швидкої»

За принципом «Робити усе, щоб життя людини було гідним її звання» несе свій нелегкий хрест сільський голова Кучинівки Валентина Карась. Вона свідома того, що розбудувати рідну громаду, змінити на краще її інфраструктуру можна лише в команді з усіма великими і маленькими мешканцями, однодумцями і друзями.






І дуже добре, коли до світлих задумів додаються столичні і зарубіжні зв’язки на зразок голови Міжнародного благодійного фонду «Аріадна» Ольги Федірко, італійських помічників. З волонтерами цієї сонячної європейської країни Валентина Миколаївна дружить вже щонайменше 12 років. Наслідком дружби стали щорічні поїздки на відпочинок в італійські сім’ї не одного десятка хлопчаків і дівчаток з багатодітних, неповних та малозабезпечених українських сімей, допомога сільському ФАПу та Центральній районній лікарні.
Серед благодійних кроків італійців – виділення коштів на будівництво в Кучинівці дошкільного закладу. Майбутній садок росте так, немов грибок після дощу, і в його близьке відкриття повірили навіть найзапекливіші скептики.
Ну, а свіженьким сюрпризом для усіх нас стала позитивна відповідь італійців на звернення В.М. Карась подарувати Щорсівщині автомобіль «Швидкої допомоги».
Радість і неймовірна гордість охоплювала всіх, хто приїхав і прийшов подивитися на закордонну «Швидку» – від заступника голови РДА Володимира Карпенка, головного лікаря ЦРЛ Всеволода Тарасюка, до лікарів, медсестер, пацієнтів лікарні, просто випадкових людей. Дехто навіть не міг стримати сліз, особливо розчулилася кучинівська матір-Тереза (в народі так кличуть) Валентина Карась.
Легкість і невимушеність, з якими спілкувалися з присутніми снов’янами італійці, просто заворожувала.
Неможливо було відірвати погляд ні на секунду від того, що відбувалося. Це було справжнє свято, сповнене радості й подяки, щирої любові представників двох великих народів. Певно, тому воно так хвилювало наші серця і вражало їх своєю задушевністю, відкритістю.
Щоправда, аби італійська «Швидка» запрацювала сповна, ще треба здійснити низку документальних переоформлень. Вони нашому головному лікарю (за сприяння районної влади) – під силу!
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий