пятница, 24 мая 2013 г.

Ціна може виявитись занадто високою

З першого по 20 травня на шляхах району тривала операція «Пішохід. Мотоцикліст», у ході якої було виявлено ряд порушень ПДР цими учасниками дорожнього руху. Зокрема, складено 12 протоколів: 2 – стосовно пішоходів, 10 – мотоциклістів. Основний негатив травневих свят: за кермом – водії у стані алкогольного сп’яніння. (Стосовно них було складено 10 протоколів. Це – п’ята частина усіх – з початку року).


Про наслідки кермування транспортним засобом після вживання спиртного сказано і написано предостатньо. Та, як бачимо, далеко не всі водії зробили з цього належні висновки для себе. Тому останній місяць весни не оминули дорожньо-транспортні пригоди. На шляхах району їх було дві.
Молодий (нема і 30 років) мешканець міста о шостій ранку збив електроопору на вулиці Рози Люксембург, залишивши її жителів на цілий день без світла. На щастя, сам уцілів, чого не можна сказати про його автівку.
Перетворив власні «Жигулі» на купу брухту й інший (1979 р.н.) щорсівчанин, котрий у ніч на 14 травня в стані алкогольного сп’яніння здійснив наїзд на дерево між Петрівкою і Хотуничами. Його теж доля помилувала. Хочеться сподіватись: те, що трапилось, для обох буде хорошим уроком. Адже ціна за легковажність може виявитися занадто високою – власне життя.
Принагідно хотів би звернутися до батьків. З настанням літніх канікул, коли у дітей буде більше вільного часу, робіть усе можливе, аби убезпечити їх на дорогах. Не завадить зайвий раз нагадати сину чи доньці про необхідність дотримуватися правил дорожнього руху, особливо, якщо дитина часто за кермом велосипеда, про недопущення ігор та розваг на проїжджій частині тощо. Станьте для дитини прикладом стосовно дотримання правил дорожнього руху, адже серед численних батьківських обов’язків обов’язок зберегти дитині життя і здоров’я – найголовніший.
В.ПИСКУН,
начальник відділення ДАІ Щорського РВ УМВС

Комментариев нет:

Отправить комментарий