Переживання багатьох любителів тихого полювання з привиду того, чи вдасться цієї осені запастися грибами на зиму, обернулися приємним сюрпризом. Хто не лінувався, і намаринував, і насушив.
Ще й грошей заробив, здаючи дари лісів заготівельникам. На відміну від більшості грибників, які віддають перевагу білим, мешканка Петрівки Людмила Ткаченко стверджує, що найсмачніший гриб – це чорний груздь. «Якщо приготувати як належить, страві нема ціни», - каже жінка.
Грузді вона готує по-своєму. Робить усе «на око». Впевнена: так виходить смачніше. Спочатку вимочує, міняючи воду. Потім варить хвилин 40. Солі не жаліє. Незадовго до готовності додає спеції. Далі складає у півлітрові банки, перекладаючи шари грибів листям смородини, хріну, гілочками кропу, подрібненим часником. Закриває капроновою кришкою.
Каже: дати настоятися, і смакота готова. Можна подавати до картоплі. «А чоловік любить зі сметаною або майонезом», - додає Людмила Михайлівна.
Ще й грошей заробив, здаючи дари лісів заготівельникам. На відміну від більшості грибників, які віддають перевагу білим, мешканка Петрівки Людмила Ткаченко стверджує, що найсмачніший гриб – це чорний груздь. «Якщо приготувати як належить, страві нема ціни», - каже жінка.
Грузді вона готує по-своєму. Робить усе «на око». Впевнена: так виходить смачніше. Спочатку вимочує, міняючи воду. Потім варить хвилин 40. Солі не жаліє. Незадовго до готовності додає спеції. Далі складає у півлітрові банки, перекладаючи шари грибів листям смородини, хріну, гілочками кропу, подрібненим часником. Закриває капроновою кришкою.
Каже: дати настоятися, і смакота готова. Можна подавати до картоплі. «А чоловік любить зі сметаною або майонезом», - додає Людмила Михайлівна.
Комментариев нет:
Отправить комментарий