пятница, 22 ноября 2013 г.

Що почім на базарі

Подорожчало молочне. Півторачка молока вже 10 грн., півлітрова баночка сметани – 14-15 грн., кілограм домашнього сиру – 25-28 грн. Ціни на м’ясне коливаються на 1-2 гривні: кому як пощастить поторгуватись. Телячі реберця – 27-28 грн., свинячі - 20-22, фарш – 43-45, сало – від 28 грн. Буряк та моркву продають по 3-4 грн. за кілограм, капусту – по 2, цибулю – по 5, а відро хорошої картоплі – 25 грн., дрібної – 8. Склянка квасолі – 3 грн., кілограм яблук – 4-5 грн., десяток домашніх яєць – 14-15 грн.


Знаючи ціни, рахуємо, скільки коштуватиме «економна» каструля українського борщу. Отже, півкілограма свинячих (дешевших) реберець – 10 грн., півсклянки квасолі – 1 грн. 50 коп., приблизно півкілограма картоплі – стільки ж, півкілограма капусти – гривня, буряк, морквина, цибулина – близько 3 грн., грамів 200 сала – 5 грн. 60 коп. (з олією дешевше), пучечок кропу (чи петрушки – як хто любить) 3 грн., грамів 200 (на всю каструлю) сметани – 7 грн. Не рахуючи грибів, виходить більше 30 грн. За великим рахунком, не так і багато (особливо враховуючи те, що порція українського борщу у популярній у Щорсі «Вітамінці» коштує 7 грн. 40 коп.) А для того, хто виростив овочі сам – ще менше. У кого й м’ясо-сало своє – взагалі копійки. Висновок: хто не лінується, у того все є.

Комментариев нет:

Отправить комментарий