пятница, 8 ноября 2013 г.

Десятиріччя закладу з талановитим колективом

Свято розпочалося просто з порогу районного Будинку культури, де Щорський НВК проводив урочистості з нагоди свого 10-річчя: тут кожному гостю пропонували скуштувати ювілейного короваю. У фойє була розгорнута – без перебільшення – мистецька виставка виробів (від вишивок до лозоплетіння) працівників закладу.












А саме святкування стало веселим і емоційним дійством, створеним не за зразком і подобою, а з врахуванням особливостей саме «іменинника». (Слід віддати належне фантазії, творчому підходу, талантам організаторів і учасникам дійства: вони вивели на сцену навіть домовичка-дівчинку, що «живе» в НВК. Оригінально - за мотивами відомої казки «Теремок» - були представлені професії працівників закладу).
Першій (із запрошених гостей) слово надали колишній завідувачці Ользі Сахно. Вона й розпочала приємний і радісний процес дарування (вручила книгу Закону Божого). РДА з райрадою подарували бензотример (косарку), міськрада – ноутбук, профспілка працівників освіти району – килим, гімназія, перша та друга школи – цифровий фотоапарат, колишні (тепер на заслуженому відпочинку) працівники НВК – пилосос і праску. І це – тільки частина подарунків. На те і ювілей!
Причому вручалися вони не просто з потиском руки чи вітальним поцілунком, а з різними примовками, сюрпризами (скажімо, міськрада підготувала ще й своєрідний вітальну адресу ювілярам, а спонсори подарували спортивний реманент – чемпіонів треба ростити змалечку). Словом, атмосфера була дуже душевна. Добрим словом згадали всіх. Частині працівників голова райради Іван Орда, заступник голови РДА Володимир Алєксєєв вручили Почесні грамоти (серед нагороджених – Тетяна Овсянник, Людмила Приходько, Тетяна Свистьольник). А від домовичка закладу вручалися не стільки грамоти, скільки посвідчення із зазначенням титулів, звань, перемог у численних номінаціях тощо. Так, керівнику НВК Андрію Мельнику (працює тут четвертий рік) було присвоєно титул чемпіона в номінації «Кращий директор району». Кухарі були визнані кращими в номінації «Пальчики оближеш», а педагоги – в номінації «Швидкі ноги».
Теплими і щирими були виступи випускників НВК – згадки про 4 прекрасні роки, проведені в шкільних стінах – вони не забудуться ніколи.
Тепер очевидним є те, що ми не помилилися, 10 років тому заснувавши цей заклад, - підсумувала свій виступ начальник райво Алла Біба, і її слова потонули в оплесках. Глядачі в той вечір не шкодували долонь, вітаючи і виступаючих, і нагороджених, і артистів. Останні неабияк урізноманітнили програму свята. Як завжди, радували виступами «Ягідки», але і працівники НВК продемонстрували неабиякі таланти. Чи не найбільший успіх випав на хореографічну композицію «Отец и дочь» (за мотивами відомого мюзиклу «Ромео і Джульєта»). Для участі в ній були навіть залучені чоловіки деяких працівниць закладу, що уже – подвиг. Молоді, елегантні, вони зуміли без слів - лише мовою танцю – продемонструвати любов до дочок, і турботу про них, і чоловічий неспокій за подальшу долю своїх маленьких, і ревнощі до тих, хто – рано чи пізно – «відбере» у них їхніх дівчаток.
«Отец и дочь, мы – да и нет,
Отец и дочь, вопрос – ответ:
Как уберечь, спасти, помочь
Мой дух и плоть – родную дочь?»
Не один раз після цих слів вибухали оплески. Так само, як і після виступу Алли Варлиги: янгольський голос, янгольська зовнішність і пісня, що нікого не залишає байдужим (з кінофільму «Доля») - не всі зуміли стримати сльози.
… Закінчилось свято салютом – із блискіток. Яскравим різнокольоровим дощем вони разом з повітряними кульками падали згори на сцену, на яку вийшов увесь колектив закладу-ювіляра, на маленького мотоцикліста, що вивіз «на причепі» триярусний торт, додаючи святу ще більшої радості і світла, мимовільно змушуючи посміхатись усіх присутніх.
Марія ІСАЧЕНКО
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий