пятница, 16 марта 2018 г.

Доля другої школи схвилювала усіх

Зранку 12 березня можна було бачити, як люди збиралися на подвір’ї і в коридорах другої школи, аби висловити незгоду із планами щодо її закриття.





Наразі у цій школі навчається 270 дітей із міста та деяких сіл. Діти підвозяться не першої свіжості  автобусом, що і димить, і трясеться, і ламається. Саме приміщення, його спортзала також просять ремонту та вливання коштів. Хоча – і це правда – собівартість навчання одного учня тут чи не найнижча на Сновщині, тобто економічно обгрунтована і прийнятна.
Що ж стало причиною  педагогічного, батьківського й школярського протесту? А чутки про ймовірне переоблаштування цього навчального закладу у центр надання адміністративних послуг, про який, відверто кажучи, дехто почув вперше. Зрештою, на офіційних зібраннях, сесіях, засіданнях, постійних комісій про подібні реформації мова не йшла. Але, як каже приказка: «Після бою руками не кивають!», тому  переживати напругу довелося всім учасникам конфлікту.
Заспокоювати  людей намагалися міський голова Олександр Медведьов, заступник Сергій Силенок, новопризначений очільник освітян Володимир Карпенко.
Принаймні, і в кабінеті директора школи Оксани Макаренко, і в коридорі, і  далі – у спортзалі перед схвильованими мамами, перед  камерою «Сівер-Центру», з вуст посадовців пролунали чіткі запевнення у тому, що ніхто найближчим часом закривати другу школу не збирається.
Єдиний можливий варіант її реорганізації – переведення в розряд неповної середньої. І то лише за умови, якщо за 2 роки не наберуться 10-ті класи.
Словом, гостре питання з порядку денного наче б і знялося, але... Схвильовані педагоги укупі з наполегливими батьками зупинятися на усних домовленостях не збираються. У їхніх намірах - продовження діалогу з мерією, яка також  за досягнення компромісу (– Авт).
За словами вчительки української мови та літератури ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Валентини Костейкової, її рідний колектив розраховує на це  і має достатній потенціал для досягнення справедливості. Не лише в реорганізаційних моментах, а й в інших освітянських клопотах – фінансових, етичних, моральних.
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий