понедельник, 24 ноября 2014 г.

Там – фронт, тут – тил

За інформацією сільського голови Кучинівки В.М. Карась, цьогоріч до армії було мобілізовано 14 її односельців. Завдяки громадській ініціативі депутати сільради зібрали поміж земляків уже понад десять тисяч гривень, які були передані більшості місцевих військовослужбовців на спорядження та інші потреби.


* * *
Концерт, який відбувся у Щорсі з нагоди Дня працівників культури і аматорів народного мистецтва, став нагодою для збору коштів у фонд допомоги нашим землякам, які нині воюють на сході України. За інформацією начальника відділу культури райдержадміністрації Н.М. Добненко, глядачі наскладали до скриньки, що стояла в залі РБК, загалом 1641 гривню. Ці кошти будуть спрямовані тим солдатам зі Щорського району, які найбільше потребуватимуть допомоги.
* * *
Цього тижня голова райдержадміністрації П.Л. Мірошниченко зустрівся з рідними бійця батальйону особливого призначення МВС «Чернігів» Леоніда Шумського. (Наразі наш земляк після отриманих поранень перебуває на лікуванні у госпіталі в місті Київ). П.Л. Мірошниченко передав грошову допомогу, зібрану для Леоніда держслужбовцями району, і принагідно запевнив, що в міру можливостей органи влади й місцева громада зроблять все для підтримки захисників Вітчизни.
* * *
У середу командир взводу батальйону особливого призначення МВС «Чернігів» Сергій Данилов побував у міській школі №1 та гімназії. Учні та колективи цих закладів освіти зібрали для наших бійців, які беруть участь у антитерористичній операції на сході країни, великий обсяг допомоги – продукти харчування, речі побутового вжитку тощо.
Сергій Данилов подякував дітям та їхнім вчителям за підтримку і свідомість у цей непростий для держави час. Особливе ж спасибі висловив тим, хто приніс малюнки. Чомусь саме така дитяча творчість найсильніше зігріває солдатські серця. (Зрозуміти й по-справжньому оцінити це може лише той, хто побував на війні). Тим, хто знаходиться на фронті, напрочуд приємно отримувати з рідного краю такі подарунки. Це додає упевненості в правоті української справи і віри в добре майбутнє нашого народу.
До речі…
Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль так висловився з приводу загибелі бійців батальйону «Чернігів»:
Цей підрозділ виконував функції з охорони правопорядку й боротьби із злочинністю в Станиці Луганській. Хлопці сприяли працівникам райдержадміністрації у відновленні державного управління в районі, виявивши при цьому високі професійність та патріотизм. Вони допомагали місцевому населенню, користувалися тут високим авторитетом. Я неодноразово зустрічався з бійцями «Чернігова» під час робочих поїздок, зокрема, ми бачилися і спілкувалися за день до трагедії. Я особисто і Луганська облдержадміністрація щиро висловлюємо співчуття рідним і близьким загиблих.

Комментариев нет:

Отправить комментарий