среда, 11 апреля 2012 г.

Виробництво продукції зростає. Помітно краще в цьому році працюють тваринники

У рамках виконання програми соціально-економічного розвитку аграрна галузь району за перші два місяці року порівняно з аналогічним періодом торік на 69 відсотків збільшила виробництво валової продукції. Це послужило приводом для розмови нашого кореспондента з начальником управління агропромислового розвитку РДА М.Ф. КОЛОДЮКОМ.


- Миколо Федоровичу, приємно говорити про помітне нарощування виробництва тваринницької продукції сільгоспформуваннями району.
- Дійсно, різниця між початком минулого й нинішнього року у валовому виробництві продукції склала 609 тис. грн. На 126 тонн зросло за два місяці виробництво молока, на 50 тонн – вирощування худоби та птиці. Зроблено також непоганий заділ на майбутнє, адже триває збільшення поголів’я тварин: вихідне поголів’я великої рогатої худоби зросло на 655 і вже перевищує три тисячі голів, а в молочну череду влилося 426 корів (тепер їх понад півтори тисячі). Помітно зріс надій молока на кожну корову, приплід на сотню корів.
- Які сільгосппідприємства району «сплюсували» по виробництву продукції за перші два місяці року?
- Уцілому майже всі збільшили обсяги виробництва тваринницької продукції. Приміром, псп «Прогрес» - на 86 відсотків. Помітно додали також псп «Турчанка», свк «Райдуга», псп «Промінь», псп ім.Ватутіна, ім.Щорса, «Яна Плюс», «Стиль» і СТОВ «Щорссільгоспсервіс». Псп «Яна Плюс» планує наростити поголів’я великої рогатої худоби. Зараз ведуться роботи по закупівлі у населення телиць.
- Нинішній рік проголошено в Україні роком розвитку тваринницької галузі. Що робиться в цьому напрямку в нашому районі?
- Триває реконструкція тваринницьких приміщень у псп «Яна Плюс» та свк «Райдуга». По закінченні робіт під ці сараї у Тихоновичах та Жоведі будуть збудовані доїльні зали. Враховуючи, що зона Полісся якнайкраще підходить для розвитку тваринництва, ми не маємо права упустити таку можливість: заливні луки, природні пасовища, дешеві корми - усе це дає поштовх для розвитку галузі.
- Дякую за розмову.
Інтерв’ю взяла
Валентина ВОЛОКУШИНА

Комментариев нет:

Отправить комментарий