среда, 11 апреля 2012 г.

Місту – розвиватися

Загальні збори мешканців Щорса оголили чимало гострих проблем, які непокоять городян і потребують свого вирішення. Люди хочуть бачити місто чистим, красивим, доглянутим, у якому було б зручно й легко жити. Саме над цим працюють відповідні служби. До цього прагнуть мерія і районна влада. Розмова нашого кореспондента з заступником голови міськвиконкому О.В. ЯСЕНЧУКОМ торкнулася найближчих планів і перспектив розвитку.


- Олеже Вікторовичу, цьогоріч у міськради великі плани щодо ремонту житла і доріг тощо. Чи можете докладніше зупинитися на фінансуванні цих проектів із міського бюджету?
- Із нього передбачаються витрати на капітальний ремонт житлового фонду: покрівель на будинку № 5-А по вул. Щорса, №8 по вул. 30 років Перемоги, № 1-А по вул.Клари Цеткін. За кошт житлово-експлуатаційної дільниці планується здійснювати ремонт житлових будинків комунальної власності. На ремонт доріг комунальної власності замовлено чотири проекти. Намітили капітально відремонтувати дорожне покриття вулиць Леніна, Червоноармійської, а також провулку Урицького й вулиці Вокзальної. Незабаром розпочнеться капремонт алеї в міському парку. Ще є наміри здійснити ямочний та частково капремонт вулиць Короленка, Неретіна, Залізничної та Енгельса. Збиралися споруджувати новий будиночок для наглядача на міському кладовищі. А на сході міста була висловлена пропозиція придбати готовий, власник якого помер. Зараз триває процедура купівлі. За рахунок загального бюджету виконуватимуться роботи по озелененню, прибиранню вулиць, облаштування місць відпочинку громадян, придбання та встановлення дорожніх знаків, упорядкування та утримання міського кладовища, придбання і встановлення контейнерів, ремонт пам’ятників тощо.
- Наші земляки нарікають також на вуличне освітлення та систему каналізації в Щорсі…
- У бюджеті міськради на поточний ремонт закладено кошти. Є проект реконструкції мереж зовнішнього освітлення по вулицях 30 років Перемоги, Свердлова, Червоноармійської та шляхопроводу. Термін придатності проекту добігає кінця, тому прийняте рішення за рахунок бюджету розвитку виконати цю роботу. На це підуть кошти, які досі планували витратити на купівлю асенізаційного автомобіля. За рахунок коштів державного бюджету плануємо провести реконструкцію дощової каналізації по вулицях Залізничній і О.Матросова. Сподівалися, що реконструкція каналізаційної мережі в районі П’ятикутів та будівництво водогону в мікрорайоні Носівка увійдуть до обласного плану соціально-економічного розвитку. Однак у переліку об’єктів включено лише водогін. За рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища сподіваємося продовжити роботи по реконструкції полігону твердих побутових відходів.
- У своїй розмові не можемо обійти таку наболілу тему, як забезпечення чистоти. Що нового в підході до прибирання міста?
- Уже розпочала роботу техніка по збиранню твердого сміття від осель мешканців міста та прибиранню вулиць. Міськрада готує листи, в яких зобов’язала встановити урни біля кожної установи, організації, підприємства, магазину тощо. Це передбачене Правилами благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків та дотримання чистоти в громадських місцях м.Щорс. Принагідно хочу нагадати, що їх порушники притягуються до адмінвідповідальності згідно з діючим законодавством України, а також компенсують у повному обсязі витрати, пов’язані з ліквідацією порушення та заподіяної шкоди. На порушників чекають солідні штрафи: на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів (340 – 1360 грн.), а на посадовців, відповідно, від 50 до 100 (850 – 1700 грн.). В якості експерименту міськрада планує закупити контейнери для сміття та встановити їх у місцях масового скупчення сміття на вулицях Залізничній, Щорса, Леніна, Червоноармійській, Шевченка, Енгельса, де живуть най най недисциплінованіші люди. У наших планах придбання нового сміттєвоза, грейферного обладнання та до трактора дорожньої щітки для підмітання вулиць.
Однак, переконаний, підтримання чистоти й порядку в місті – це справа не лише міськради, а кожного городянина. Відомо, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Тому закликаю всіх вийти на вулиці й зайнятися наведенням порядку в дворах і біля них, щоб зробити наше місто ще красивішим, ще ошатнішим.
- Дякую за розмову.
Інтерв’ю взяла
Валентина ВОЛОКУШИНА

Комментариев нет:

Отправить комментарий