суббота, 12 марта 2011 г.

Крок до зірок

зробили минулого тижня у Києві танцюристи зразкового хореографічного колективу «Ягідки»Столична телестудія на вулиці Мельникова вже відома нашим юним майстрам танцю. Ще у 2003 році представники Щорсівщини взяли участь у телевізійному проекті «Зірки, на сцену!». Тоді їхній виступ (постановка «Кішечки») транслювався по першому національному каналу телебачення України.
І ось нещодавно «Ягідкам» випала слушна нагода ще раз спробувати свої сили серед сильних хореографічних ансамблів. Як розповіла заслужений працівник культури Світлана Горбатович, цієї зими на адресу організаційного комітету конкурсу «Крок до зірок» були надіслані відеосюжети з виступами щорського колективу. Спеціалісти з відбору учасників належним чином оцінили побачене й у лютому «Ягід-кам» прийшло запрошення долучитися до конкурсної програми.
Протягом наступних двох тижнів вихованці та наставники танцювального ансамблю виконали чималу роботу. Добре відому хореографічну картинку «На єврейському подвір’ї», так би мовити, «підігнали» під вік учасників (9 – 14 років), а «Перший бал» (6 -9 років) зробили якомога динамічнішим… Призначеного дня виїхали до Києва двома автобусами ще на світанку. (Принагідно варто подякувати начальнику відділу культури райдержадміністрації Наталії Добненко – вона взяла на себе клопіт вирішення питань транспортування групи). Вже по приїзду наші дітлахи потрапили до метушливої атмосфери телестудії. Без хвилювань, звісна річ, не обі-йшлося, але вони гідно витримали випробування сценою. А потім – із завмираючими серцями - вислухали вердикт членів журі (серед яких був і відомий – завдяки телебаченню - хореограф Григорій Чапкіс). Попри висловлені деякі зауваження, остаточний висновок щодо наших танцюристів був цілком позитивним – разом з кількома іншими колективами «Крок до зірок» - спільний проект Національної телекомпанії України і Київського національного університету культури і мистецтв (ректор – Михайло Поплавський). Конкурс існує вже понад десять років, його учасники – попередньо відібрані співаки і танцколективи з усієї країни. Вони здобули право на виступ у фінальній частині конкурсу. До того ж журі констатувало дуже хорошу тенденцію – коло учасників «Кроку до зірок» помітно розширюється за рахунок талановитої молоді з таких містечок, як Щорс… Наразі триває монтаж конкурсної програми, побачити її на телеекранах можна буде, ймовірно, через пару місяців.
Отже, попереду у «Ягідок» - новий виступ у Києві. До нього треба підготувати інші номери, подбати про кращі костюми. Але є всі підстави вірити, що все це буде зроблено, й виступ щорсівчан у фіналі ще раз засвідчить: такими талантами може пишатися не лише наш край, а й уся Україна.

Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий