вторник, 15 марта 2011 г.

Відома письменниця Лідія Вакуловська


 народилася 20 лютого 1926 року в м.Сновськ (нині Щорс). Її творча спадщина складає 20 книг, події в яких розгортаються на півночі Росії та на Чернігівщині, і 2 кіносценарії «Лушка» та «Саша-Сашенька». 


Безкомпромісна людина і талановита письменниця на своєму життєвому шляху мала успіх і опалу, відчула підтримку і зрадництво, проїхала, як журналістка, Чукотку і Калиму… Та куди б не закидала її доля, завжди поспішала до рідного міста, де на неї чекала мати. Останні роки Лідія Олександрівна прожила у Щорсі, писала на місцеві сюжети. Часто заходила до бібліотеки, спілкувалась з завідуючою Р.Г. Соколовою, дарувала свої книги з автографами. Свою ж автобіографію, яка ніде не друкувалась, письменниця власноруч передала провідному бібліотекарю О.Є. Крумкачу під час зустрічі.
До ювілею письменниці-землячки центральною бібліотекою підготовлений і виданий бібліографічний покажчик, до якого увійшла автобіографія Лідії Вакуловської, перелік творів письменниці і література про її творчість. На честь її названа вулиця у Щорсі.
Наразі у бібліотеці діє розгорнута виставка «Стежиною до людської совісті», на якій представлені твори письменниці та матеріали з її архіву, листи, портрети, котрі досі ніде не виставлялись. Всіх, хто знав і пам’ятає Лідію Вакуловську, або бажає відкрити для себе її творчість, запрошуємо до читальної зали центральної бібліотеки 17 лютого о 12-й годині для спілкування «У колі друзів».
Н.МОКРОСНОП,
директор Щорської ЦБС

Комментариев нет:

Отправить комментарий