вторник, 15 марта 2011 г.

Сто днів міської влади

Щорсівчани стабільно, з року в рік, демонструють дивну байдужість до громадських справ рідного міста. Минулого тижня у роботі міського сходу взяли участь лише близько сімдесяти наших земляків. Чи достатньо цього для населеного пункту з більш, ніж 11-ма тисячами населення?
Зібрання відкрила секретар міськради В.В. Москаленко, яка після дострокового складання повноважень мера О.В. Грабовським стала тимчасово виконуючим обов’язки міського голови.
Вона констатувала, що новообраний склад міської ради й виконкому пропрацював лише близько ста днів. За такий короткий проміжок часу вже проведено 3 сесії, 4 засідання міськвиконкому, вивчалися звернення громадян. До першочергової уваги взято проблеми залінійної частини міста – там вже встановлено поштову скриньку, незабаром у будівлі колишньої котельні дитячого садка почнеться облаштування аптеки.
Стосовно господарських справ у місті, то інформацію надав заступник голови міськвиконкому О.В. Ясенчук. Триває реконструкція сміттєзвалища на Горбасі (до речі, чутки, ніби туди завозитимуть небезпечні відходи з інших регіонів – безпідставні). У планах на цей рік – каналізування житлового масиву в районі П’ятикутів, обладнання освітлення на шляхопроводі, вулицях 30 років Перемоги, Червоноармійській. За рахунок держпро-грами «Питна вода» є шанс приєднати водогін у Носівці до міських мереж. Предметно візьмуться за дороги – капітально відремонтують шляхове покриття по вулиці Люксембург, «підлатають» і деякі інші. У перспективі стартує процес відновлення житлового будівництва – зводитиметься одна п’ятиповер-хівка і ціла котеджна вулиця. Не забуватимуть у місті й про газифікацію.
Надалі виступив голова райдержадміністрації О.В. Грабовський. За його словами, керівництво району практично щодня бере участь у розв’язанні міських проблем. Причому чимало робочих питань вирішити лише місцевими силами просто неможливо. Скажімо – енергозбереження. Для приладу: місцева лікарня витрачає на опалення близько двохсот тисяч гривень на місяць, тому нагально потрібно провести реконструкцію її котельні (в комплексі з деякими іншими енергозберігаючими заходами). Це може дати відчутну економію коштів (до 50%). Але без залучення інвестицій зрушити цю справу навряд чи вдасться. Тому О.В. Грабовський вже розпочав переговори про фінансування такого проекту з боку деяких європейських структур. Загалом же для того, аби зробити Щорс більш комфортним для проживання слід зробити чимало – від налагодження системи благоустрою до створення нових робочих місць. Однак як міське, так і районне керівництво налаштоване на конструктивну й дієву роботу – звісно, розраховуючи на розуміння і підтримку міських мешканців.
На сході до виступаючих наді-йшло чимало запитань від людей. Громадяни допитувалися – чому слизькі вулиці майже не посипають піском, з якої причин знизилася якість побутового газу, навіщо закрили лазню, чи збільшиться кількість місць у дитячих садках? Дуже емоційно обурювалися підвищенням тарифів на воду та каналізацію. А депутат міськради Роман Зуб звернув увагу на екологічну проблему – стічні води багатоквартирних будинків по вулиці Архітектурній каналом прямують через Носівку й забруднюють Снов, а нижче за течією річки – головні міські пляжі… О.В. Грабовський пообіцяв не залишити без уваги ці звернення.
P.S. Цього тижня теж стало відомо – Верховна Рада України відхилила пропозицію про проведення 15 травня виборів нового міського голови у Щорсі. Тож найближчим часом наш райцентр не отримає легітимного керівника.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий