четверг, 10 марта 2011 г.

На колегії райдержадміністрації

Відкривши засідання колегії райдержадміністрації, керівник виконавчої гілки влади Щорсівщини О.В. Грабовський для початку навів деякі статистичні дані. Так, зокрема, за кількістю звернень громадян до адміністрації Президента Чернігівська область посіла четверте місце в Україні. Причому домінували в цій сфері питання, пов’язані з правоохоронною тематикою. Важливий момент: чимало згаданих людьми проблем цілком могли бути вирішені на місцевому рівні, але…

З цього приводу нещодавно слушно висловися голова облдержадміністрації В.М. Хоменко – кількість звернень пропорційно дорівнює якості роботи органів влади на місцях, тобто - чим краще виконуватимуть свої функції райдержадміністрації, тим менше причин буде у громадян звертатися до столиці.
Розпочинаючи розгляд порядку денного, голова РДА О.В. Грабовський запропонував учасникам заходу з усією серйозністю поставитися до зазначених у документах питань. Слід залишити в минулому практику звичайної констатації існування проблем й внести конкретику в рішення колегії.
Про стан роботи правоохоронних органів щодо забезпечення громадського порядку та боротьбу з вуличною злочинністю доповів керівник апарату РДА А.П. Миргородський. Серед іншого він вніс пропозиції – яким чином поліпшити криміногенну ситуацію в місцях з найбільш складною обстановкою (у Щорсі це розважальні заклади «Десяточка», «Старий замок», «Вітамінка» та прилегла до них територія). Одним з дієвих моментів може стати рекомендація власникам цих кафе встановити системи відеоспостереження і засоби термінового виклику міліції. Також, серед іншого, наголошено на потребі персонального закріплення відповідальних співробітників міліції за місцями зі складною криміногенною обстановкою, активізувати практику звітів дільничних інспекторів перед громадянами на сільських та міському сході, регулярно здійснювати рейди закладами торгівлі з метою виявлення фактів продажу алкогольних напоїв неповнолітнім. До вищенаведеного додав свою пропозицію голова райдержадміністрації О.В. Грабовський (у дещо іронічній формі) – встановити камери відеоспостереження біля спиртових «точок» - може, тоді правоохоронцям вдасться припинити їхню діяльність. Розпочати можна з території біля держустанов…
Надалі виступив перший заступник начальника РВ УМВС А.В. Зеляк. Від нього присутні почули аналіз ситуації в правоохоронній сфері за 2010 рік. Минулого року в громадських місцях Щорсівщини було скоєно 16 злочинів, найбільше – по понеділках. І що показово – у більшості випадків винні перебували в стані сп’яніння. Стосовно відеоспостереження, то подібна система контролю вже довела свою ефективність у випадках із затриманням серійного палія та хулігана, який пошкодив банкомат.
Колегіально обговорювалася можливість обмеження часу роботи розважальних закладів Щорса, де молодь (в тому числі - неповнолітні) перебуває далеко за північ. Це питання доручено вирішити міськвиконкому на своєму найближчому засіданні.
На колегії згадувався і стан дисципліни та роботи із зверненнями громадян в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування. О.В. Грабовський повідомив, що у березні на нашу область чекає перевірка Кабінету Міністрів – і саме на предмет належного реагування на звернення людей. Тож усім посадовим особам – від звичайного службовця до високого керівника – слід бути готовим до ґрунтової оцінки їхньої роботи. За підсумками перебування перевіряючих конкретні рішення ухвалять обов’язково.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий