вторник, 14 февраля 2012 г.

Із завзяттям і оптимізмом

Олена КОМПАНЕЦЬ
Активно, організовано, по-домашньому тепло пройшли головні збори у Великощимельській громаді.

Довідка: Кількість дворів – 313, жителів – 820, дітей дошкільного віку – 54, шкільного – 80, учасників Великої Вітчизняної війни – 35, інвалідів війни – 3, учасників бойових дій – 3, дітей війни – 69. У селі є НВК ЗНЗ І-ІІ ст.-ДНЗ, сільський клуб, бібліотека, 4 приватні магазини, псп «Промінь».
Захід відбувався 2 лютого, у колючий мороз, проте, на відміну від Смячі і Хотунич, у Великому Щимелі заздалегідь подбали про зручність і порядок.
У більш ніж столітньому клубі, старому як сам світ, з горбатими стінами й хиткою підлогою було затишно. Грубки – гарячі й побілені, шпалери –поклеєні, а вікна і двері – чистенькі, прибрані.
Людей на сход зібралося чимало. До честі сільського голови Бориса Добродія – його стисла доповідь про найголовніші справи, невирішені питання. Власне, все зроблене у цьому населеному пункті знайшло прихильну реакцію учасників розмови. Люди не кричали й не перебивали одне одного, а по-діловому обговорили почуте, додавши свої думки, свої судження. Подякували своєму лідеру, його команді – секретарю і бухгалтеру за злагоджену роботу, непоказне вболівання за село. Приміром, голова власним трактором (сам – за кермом) розчистив від заметів всі вулиці й маленькі провулочки, навіть до двору кожного жителя під’їжджав. А скільки чудових композицій з’явилося, скільки хороших планів задумано. На кшталт освітлення села, ремонту клубу, школи, наведення порядку із стихійними сміттєзвалищами тощо.
На зібрання до великощимельців приїхав голова районної ради Іван Орда, запросивши в делегацію начальника відділу культури і туризму РДА Наталію Добненко, районного депутата Марію Веселу, представників управлінь пенсійного фонду й соціального захисту Олену Пилипчук й Оксану Личак. У своїй промові він торкнувся стану економічних справ на Щорсівщині, проаналізував найзнаменніші події, які відбулися протягом останнього року, відповів селянам на порушені звернення. Зокрема, обіцяв розібратися у ситуації з Агрогазсинтезом, іншими проблемами.
Виступ Івана Григоровича Орди продовжив звіт депутата райради Марії Веселої. Слухала її скромну оповідь зробленого і тихо раділа: як же повезло усім з таким представником у владі!
Приємна деталь: у Великому Щимелі я побачила багато позитиву не лише у справах, а й у настроях громадян. Більшість з них не сидить, склавши руки, чекаючи манни небесної, а працює і шукає роботу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий