вторник, 21 февраля 2012 г.

Відьмам притиснули хвости, але ступи залишили

Думаю, давно вже час, бо обдурювання людей різними екстрасенсами обурює до глибини душі. Але прийняти закон – то тільки половина справи.

До повного очищення затуманеної екстрасенсами свідомості наших співвітчизників іще далеко. Звичайно, звертатися до них – особиста справа кожного. Зазвичай це роблять ті, хто не може самотужки розібратися в особистому житті.
По телевізору бачив сюжет про професора Андрія Слюсарчука – «супершахіста», псевдохірурга з феноменальною пам’яттю. Тепер його охороняє львівська міліція – від ошуканих ним людей.
У минулому році викрили ще одного «суперпрофесора» - Авака Гагіка, котрий обіцяв фіточаєм «Арарат» позбавити пацієнтів від невиліковних хвороб. Запевняв, що після прийому чаю зникнуть онкозахворювання, цукровий діабет, гіпертонія, шизофренія тощо – всього до 30 хвороб.
Реклами у ЗМІ він не давав. Поширював відеокасети, на яких було записано, як він лікує (навіть колишнього президента Кучму).
У нашому «Промені» періодично з’являються об’яви, що рекламують різні диво-ліки. Під кожною об’явою – номер ліцензії, виданою Міністерством охорони здоров’я. Чому ж тоді таких ліків немає в аптеках? Думаю, правильно роблять ті, що не вірять таким «цілителям». Покарати шарлатанів непросто, адже вони не видають ні довідок про надання послуг, ні розписок, ні чеків.
Не хочеться нікого засмучувати, але правди ніде діти: – багато мешканців нашого району – дуже довірливі і наївні люди. Наче діти, вірять казкам і небилицям. І нерідко платять за це дорогою ціною.
Деякі із тих, хто уже давно на тому світі, відмучились не без допомоги ліків «із мишачих хвостиків»…

Георгій ЛЕПНЮК

Комментариев нет:

Отправить комментарий