вторник, 21 февраля 2012 г.

Попри те, що шкідливо

Нещодавно з однієї телепередачі почув цікаву інформацію. Виявляється, що високовольтні лінії електропередач мають проходити не ближче, ніж за 30 метрів від житла. Антени для мобільного зв’язку взагалі повинні встановлюватися за межами населеного пункту.

В.МАРЧЕНКО
А що ми спостерігаємо в Щорсі?
Перша антена для якісної роботи мобілок була встановлена в центрі міста на даху районного Будинку культури. Згодом такі ж з’явилися на трубах котельної локомотивного депо, хлібокомбінату, заводу продтоварів. Чи брали на це дозвіл міськради оператори мобільного зв’язку – не відомо. Але в тій же телепередачі стверджувалося, що в радіусі 100 метрів від антени люди зазнають шкідливого опромінення. Це приймально-передавальне обладнання створює перешкоди для телебачення. Багато хто скаржиться, що телеантени не беруть сигнал, зокрема, Чернігівського обласного телебачення.
По вулиці Червоноармійській до райлікарні іде високовольтна лінія електропередач. Житлові будинки тут були споруджені значно раніше, ніж лінія потужністю в 10 тис. вольт, яка проходить за 4-5 метрів від житла. Якщо людина збирається будувати дім, вона обов’язково має звернутися за дозволом до району електромереж. Але чому, прокладаючи високовольтну ЛЕП, ніхто не спитав у мешканців дозволу? Напевно, є відповідні контролюючі органи, які мали б враховувати всі «за» і «проти» такого небезпечного сусідства.

Комментариев нет:

Отправить комментарий