вторник, 21 февраля 2012 г.

Невідворотність покарання:

реалізація саме цього принципу є одним з першочергових
факторів боротьби зі злочинними проявами на території району



Цього тижня в прокуратурі району відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів Щорівщини. Головним питанням порядку денного став стан боротьби зі злочинними проявами у нашому краї. В ході обговорення свої думки висловили прокурор району Ю.М. Заяць, начальник райвідділу міліції В.А. Михальченко, голова райдержадміністрації О.В. Грабовський, заступник голови райради В.М. Запорожець. У нараді також взяв участь заступник прокурора області О.С. Підгайний.
Характеризуючи кримі-ногенну ситуацію в районі за 2011 рік, прокурор Ю.М. Заяць констатував незначне (+5,3%) зростання рівня злочинності. (Зареєстровано 179 злочинів проти 170 у 2010-му). Хоча по області такий показник знизився на 1,8%. На Щорсівщині тенденція зростання спостерігалася за рахунок окремих категорій злочинів. На 133% збільшилася кількість пограбувань (7, було – 3). Негативною динамікою нагадала про себе рецидивна злочинність: раніше судимими особами скоєно 65 злочинів (позаминулого року – 42). Більше злочинів вчинено неповнолітніми (6, було – 5) та у групі осіб (12, було – 10). Одночасно в якості позитиву слід відзначити певну активізацію роботи з протидії нелегальному обі-гу наркотиків. У цій сфері співробітниками РВ УМВС виявлено 19 злочинів (у 2010 р. – 17), з них 5 – фактів збуту (було 3).
Торік було розслідувано й скеровано до суду 63 кримінальні справи слідчими міліції і ще 6 – слідчим прокуратури (з них одна справа про злочин з ознаками корупції, який виявлений за наслідками перевірки, проведеної прокуратурою райо-ну в порядку здійснення правозахисної функції).
На нараді виступили і дали пояснення т.в.о. начальника МГБ РВ УМВС В.Г. Грищенко, начальник СВ РВ УМВС В.В. Гордійко, начальник СКР РВ УМВС В.М. Булденко, керівник податкової інспекції Є.В. Корнієнко, старший помічник прокурора В.І. Невмовенко. Надалі відбувся обмін думками між учасниками наради. З урахуванням результатів обговорення та висловлених пропозицій ухвалено постанову. Нею передбачається вжиття протягом першого півріччя скоординованих заходів для профілактики і протидії злочинним проявам (насамперед, шляхом їх вчасного викриття та розслідування, забезпечення реалізації принципу невідворотності покарання за протиправне діяння).

Комментариев нет:

Отправить комментарий