вторник, 14 февраля 2012 г.

Де у Щорсі відпочити від сірих буднів

Якими б милими серцю не були домашні стіни, їх іноді хочеться змінити на інші. Посидіти, неспішно поспілкуватись із друзями, поїсти чогось смачненького. Причому – приготованого і поданого до красиво сервірованого столу. І щоб потім - не мити посуд.
Бо який це відпочинок, якщо день стоїш біля плити, а потім до ночі возишся з тарілками-ложками- каструлями? А ще хочеться якогось маленького свята. Нехай дрібнички, але приємної.
У Щорсі тепер уже немало таких місць, але ми з друзями незмінно обираємо ресторан.
По-перше, класика жанру.
По-друге, меню. Страви готуються на замовлення, а не набираються із «загального котла». Той самий салат тут зроблять особисто для вас, виключивши інгредієнти, яких ви не любите, і додавши ті, що забажаєте. Якщо не хочеться чекати, можна зробити замовлення по телефону, вказавши час. Подадуть хвилина в хвилину.
По-третє, можна приносити свою випивку. Ми завжди так і робимо, бо у кожного – свої уподобання. А потім – обираємо відповідні закуски: хтось – під вино, хтось – під мартині. Це теж – неодмінна складова хорошого відпочинку – щоб не просто «стіл ламався від страв», а усе було, як годиться.
По-четверте, усім нам подобається співвідношення: ціна – якість. Ціни, до речі, цілком прийнятні для середньостатистичних щорських зарплат.
Ось, скажімо, днями наша компанія з десяти людей святкувала ювілей подруги. Домовились заздалегідь: їжу замовляємо «без фанатизму», бо зайві калорії нікому не потрібні. І все ж не втримались – серед багатства кулінарних спокус. Замовили: салати («Грецький» і «Соняшник»), рулетики зі свинини з корейською морквою і сиром, сома, запеченого з креветками і ананасом, печеню в горщиках, млинці – хто з маком, хто з грибами, жюльєн, оригінальний чорнослив, желе «Ласунка», сік, мінералку.
Було смачно, вишукано і святково. Якісний сервіс, чудова кухня, затишний інтер’єр – ідеально для посиденьок з друзями. Коли принесли рахунок, не повірили - на десятьох – трохи більше 600 грн.
- З першого лютого 5-процентні знижки при замовленні від 500 грн., - посміхається симпатична офі-ціантка Аня Мороз. – А поминальні обіди у нас, мабуть, найдешевші – з-поміж інших міських закладів.
Цікавимось, як у «Візиті» готуються до святкування Дня закоханих.
- Порадуємо відвідувачів живою музикою, - говорить технолог громадського харчування ресторану Ірина Шатило. А деякі страви (за бажанням наших гостей) оформимо у вигляді сердечок. Подбаємо і про вигляд залу – щоб свято відчувалося уже з порогу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий