понедельник, 20 февраля 2012 г.

М.ШИДЛОВСЬКА, начальник районного управління ПФУ: «Це урядове рішення захистить вразливі категорії людей!»

28 грудня 2011 р. уряд прийняв дуже важливу постанову, якою вже з 1 січня 2012 р. інвалідам війни, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсій,
встановлених законодавством, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною) не досягає - в інвалідів війни І групи - 285 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (2342,70 грн), ІІ групи -255% (2096,10 грн.), III групи - 225% (1849,50 грн.)., виплачується щомісячна державна адресна допомога до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначених розмірів. До 1 січня такі розміри становили: у інвалідів війни І групи - 240% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, у інвалідів війни II групи - 215% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, у інвалідів війни III групи - 190% прожиткоюго мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Якщо інваліду війни встановлено пенсію за особливі заслуги перед Україною, то вона виплачується понад зазначені суми пенсійних виплат.
Урядовою постановою передбачено збільшення розмірів підвищень членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, які встановлюються до пенсії відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Відтепер їхній розмір підвищення становить: членам сімей загиблих (тих, які пропали безвісти) – 42% прожиткового мінімуму (345,24грн.); членам сімей померлих, а також дружинам (чоловікам) померлих інвалідів Великої Вітчизняної війни, які не одружилися вдруге, – 28% прожиткового мінімуму (230,16 грн.); дружинам (чоловікам) померлих учасників війни і бойових дій, партизанів і підпільників, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, – 12% прожиткового мінімуму (98,64 грн.). Дітям війни (крім тих, на яких поширюється дія Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань») підвищення до пенсії, встановлене статтею б Закону України «Про соціальний захист дітей війни», провадиться у розмірі 7 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого законом, для осіб, які втратили працездатність. З 1 січня 2012 року замість суми 49,80 грн., підвищення становить 57,54 грн. Прожитковий мінімуму для осіб, які втратили працездатність з 1.01.2012 року, становить 822,00 грн.
На виконання постанови перерахунок пенсій буде проведено з 1 січня 2012 р. в автоматизованому режимі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий