пятница, 13 июля 2012 г.

100-літній ювілей

100 років – рівно стільки 1 липня виповнилося Рубашкіній Єфросинії Кирилівні, жительці села Гвоздиківка.


У цей день до оселі іменинниці завітали представники районної влади, щоб від імені Президента України В.Ф.Януковича привітати жінку із поважним ювілеєм. Вручаючи Почесну грамоту і квіти, голова райдержадміністрації Олександр Грабовський та його заступник Володимир Карпенко подякували Є.К.Рубашкіній за сто років життя в ім’я України і передали найщиріші вітання і подарунки від обласної державної адміністрації.
Також завітали до оселі Єфросинії Кирилівни Староборовицький сільський голова Ніна Моцар, депутати районної ради Раїса Аникієнко і Неля Перегуда, аби добрими словами і подарунками вшанувати ювілярку.
Вітальні слова зворушили жінку. Життя її – ціла епоха. Було у ньому і добре, і зле. Важкі роки війни, яку важко згадувати. Нелегкі роки післявоєнної відбудови, а перед тим ще голодомор 1933 року. Та все це пережилося, перетерпілося, хоч назавжди у пам’яті залишиться тяжким спогадом. У період колективізації працювала колгоспницею у рільничій бригаді, у роки Великої Вітчизняної війни була вивезена до Німеччини, де познайомилася з майбутнім чоловіком. Народила чотирьох дітей. Двоє синів – ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, працювали трактористами, померли. Дві доньки померли у ранньому віці. З рідних залишився лише онук Сергій, який піклується і допомагає бабусі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий