пятница, 13 июля 2012 г.

Пенсії підвищено

З 1 травня нинішнього року здійснено масовий перерахунок пенсій Щорським управлінням Пенсійного фонду. Просимо начальника управління Марію Шидловську розповісти про результати цієї роботи.

- Для 8136 пенсіонерів району проведені перерахунки пенсій, призначені за Законами України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про наукову та науково-технічну діяльність», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби» шляхом осучаснення за середньою зарплатою за 2007 рік, - зазначає Марія Семенівна.
Для пенсіонерів, які вийшли на трудову пенсію після 2008 року, при наявності стажу (чоловіки – 25 років, жінки – 20 років) пенсії збільшилися на 100 та більше гривень. Таких пенсіонерів у районі 7326. У 334 одержувачів пенсій із меншим стажем надбавка складає від 50 гривень. Середній розмір підвищення трудових пенсій у травні по району становить 115,20 гривень.
З першого травня також підвищено пенсії за Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» 1555 особам.
У результаті проведених протягом звітного періоду перерахунків відповідно до різних законів та рішень уряду середній розмір пенсії по району на 1 липня 2012 року склав 1199,76 грн., що на 43,17% перевищує прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність.
З 1 липня зроблено черговий перерахунок пенсій і надбавок, розмір яких залежить від прожиткового мінімуму. Згідно з законом про держбюджет на 2012 рік, для осіб, які втратили працездатність, з 1 липня встановлено прожитковий мінімум у сумі 844 грн.
Крім того, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 р. №1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» збільшено з 1 липня 2012 р. мінімальний розмір пенсій для інвалідів, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, розмір додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю, для інвалідів, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, особам, що належать до потерпілих 2, 3, 4 категорій та щомісячну компенсацію сім’ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Комментариев нет:

Отправить комментарий