среда, 11 июля 2012 г.

Швидко, проте результативно

минула сесія районної ради. Депутатам знадобилося трохи більше години, аби розглянути і ухвалити рішення з більш ніж двадцяти питань порядку денного.
Учасники зібрання перш за все прослухали звіт про виконання райбюджету за І квартал 2012 року.
З виголошеної начальником райфінуправління М.О. Іваницьким промови присутні дізналися, що план з власних доходів (загальний фонд) район недовиконав на 2%. Нестача склала 41,3 тис. грн. Разом з тим надходження бюджетних установ (спецфонд) становлять 120,7%. Як і раніше, основний струмок наповнення місцевої скарбниці – це податок з доходів фізичних осіб. Його зібрано на суму 1 млн. 992,9 тис. грн. (Простій Новоборовицького спиртозаводу на початку року спричинив недотримання 40,1 тис. грн.). У той же час нашому району надійшла дотація вирівнювання з держбюджету – аж 8 млн. 744,3 тис. грн. (23,4% до планових річних призначень). А спецфонд поповнився коштами в розмірі 559,6 тис. грн.
Видатки на район сягнули 19 млн. 263,2 тис. грн. Освіта отримала 6 млн. 031,6 тис. грн., медицина – 4 млн. 194,3 тис., соцзахист – 6 млн. 427,5 тис., культура – 1 млн. 22,5 тис., фізкультура та спорт – 211 тис. Утримання райради обійшлося в 194,6 тис., з них на виплату зарплати з нарахуваннями спрямовано 114,4 тис., на енергоносії – 33,9 тис. Якщо вести мову про деталі, то для забезпечення освітянських установ енергоносіями витрачено 720,5 тис. грн., на теплопостачання – 160,1 тис., на електрику – 132,4 тис., на газ – 364,1 тис., а на зарплатню – 4 млн. 600,9 тис. Зарплатня медпрацівникам сягнула 2 млн. 832,6 тис., а енергоносії для лікувальних закладів обійшлися в 1 млн. 72,5 тис.
У сфері соцзахисту сплату пільг ветеранам профінансовано на суму 764,8 тис. грн., постраждалим від Чорнобильської катастрофи – на 41,4 тис., субсидії населенню – 436,9 тис., допомога сім’ям з дітьми – 4 млн. 396,6 тис. Стосовно культури, то майже всі її гроші пішли на дві статті видатків: зарплатня (762,6 тис. і енергоносії – 241,5 тис.).
Капітальні видатки за рахунок коштів бюджету розвитку – це 51,4 тис. грн. – витрачені здебільшого на оплату складання проектно-кошторисної документації для виконання різного роду робіт в бюджетних установах району. А також – на купівлю холодильника для школи в Нових Боровичах, пральної машини для Рогізківського НВК, принтерів для деяких навчальних закладів.
Серед іншого депутати проголосували за внесення змін до райбюджету на поточний рік. І ще – за спрямування коштів, які знаходяться в розпорядженні сільрад району для ремонту доріг, на місто. Причина такого кроку була аргументована наступним чином: грошей, які є окремо у кожному селі, вистачить хіба що на заасфальтування клаптика шляхового покриття.
Тож аби не розпорошувати фінансування, головою райради І.Г. Ордою й була озвучена відповідна пропозиція – зосередити наявні бюджетні ресурси у Щорсі. Загалом же по решті пунктів порядку денного питань практично не виникло. (Навіть по такому як «Продаж об’єкта приватизації за методом зниження ціни»).
Окремої згадки заслуговує рішення райради про прийняття у спільну власність територіальних громад Щорсівщини стадіону «Колос». Передісторія цього питання така. З року в рік стан стадіону, розташованого в Щорсі, відверто погіршувався. Фізкультурно-спортивне товариства «Колос», до відання якого належав цей об’єкт, виявилося нездатним кардинально зарадити проблемі. Кілька косметичних ремонтів трибун і адмінбудівлі за останні десять років ситуацію не поліпшили. Тому ще наприкінці минулого року саме ж спортивне товариство порушило клопотання про передачу стадіонних споруд до районної комунальної власності. Процес тривав повільно, але врешті-решт дійшов до свого логічного завершення. Стадіон змінив свій статус (хоча й надалі перебуватиме в оперативному управління ФСТ «Колос»), а районне керівництво відтепер думатиме, яким чином вивести з кризового стану головну спортивну арену нашого краю.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий