четверг, 5 июля 2012 г.

Норми співіснування

У Щорсі чи не кожен мешканець може згадати безліч історій про те, як окремі наші земляки відверто нехтували елементарними нормами людського співіснування. Хтось смітить під дворами сусідів, комусь стукнуло в голову й він «на повну катушку» крутить музику далеко за північ, геть не звертаючи уваги на реакцію навколишніх людей.
Але є випадки, коли чиясь нерозважливість (якщо не сказати міцніше) призводить до негативних наслідків для всієї громади. Про одну з таких історій читайте далі.
Ще коли в післявоєнну пору тривала активна забудова вулиці і провулка Фрунзе та околиць, у тій частині міста збереглося декілька ставочків. Місцевість болотиста, тож ці водойми існували з року в рік – на користь людям. Хтось качок тримав неподалік, дітлахи могли половити карасиків, а ряска йшла для господарства. Приблизно така ж ситуація склалася довкола ставка розміром приблизно 10 на 20 метрів біля початку провулка Фрунзе. Колись давно тамтешні мешканці розчистили копанку після замулення, а Дмитро Чирцов (його двір межував з водоймою) обгородив за допомогою сусідів територію довкола. Але минув час, Д.Чирцов помер, у хаті оселився його син, Григорій, однак і він торік відійшов у вічність. А в будинку почала з’являтися жінка, яка жила з Григорієм. Саме вона й заявила сусідам: ставок належить їй. І користуватися ним іншим - зась. Те, що водойма громадська, вона не визнала. Славесний конфлікт наростав. І ось нещодавно люди побачили, що на водній поверхні з’явилася смердюча пляма розлитої фарби. Доки всі гадали – хто і навіщо це вилив - через кілька днів хтось залив частину ставка мазутом. Тепер тамтешню ряску качкам вже не даси… Мешканці провулка, які звернулися до редакції, припускають, що цю шкоду зробила жінка, котра навідується до оселі Чирцових. Мовляв, як не мені – то й нікому. Люди звернулися зі скаргою до міськвиконкому, а там пообіцяли задіяти санепідемстанцію та екологів для з’ясування ситуації. Проте це не головне. До якого ж рівня впала мораль окремих мешканців Щорса, коли вони ладні заради якоїсь своєї примхи піти на порушення громадського миру, завдати шкоди навколишньому природному середовищу? І що з такими робити?

ОлегМІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий