воскресенье, 29 июля 2012 г.

Пожежа, навчання і... дитячі пустощі

Двадцятого липня у Щорсі по вулиці Попудренка сталася пожежа – зайнялася нежила частина двоквартирного будинку, господар якої перебуває в Білорусії. Після отримання черговим повідомлення о 6 год. 49 хв. вогнеборці виїхали на місце події.
Об’єктом пожежі була дерев’яна хата розміром 13 на 6 м. Пожежні оперативно розпочали гасіння. Полум’я встигло знищити 5 м2 підлоги, відчутно пошкодити стіни і перекриття. Причина виникнення лиха встановлюється.
І того ж дня вранці на залізничній станції «Щорс» відбулися навчання за участю особового складу пожежної частини і пожежно-стрілецької команди. Тактичний задум цього спільного заходу полягав у тому, що черговий ПДПЧ-18 ніби отримав звістку про займання цистерни з нафтопродуктами місткістю 60 тонн. Місцеві вогнеборці успішно впоралися з поставленим завданням – провели пінну атаку і забезпечили охолодження цистерни (для недопущення вибуху). Загалом учасники навчань продемонстрували належний рівень взаємодії і професійної майстерності, отримавши позитивну оцінку своїх дій від керівництва.
А через три дні, близько опівдня, вже діти вирішили перевірити готовність пожежної служби до реагування на виклик. Черговому зателефонували і якийсь дитячий голос повідомив: «Ми горимо, вулиця Архітектурна…» Відразу виникла підозра, що це хтось пустує, тож керівництво пожежної частини провело перевірку й незабаром встановило, звідки був зроблений дзвінок. Як з’ясувалося, бешкетницями є одинадцятирічна дівчинка Валя, котра приїхала до своїх родичів у Старі Боровичі з Чернігова, та її місцева подруга Катя. (До речі, схоже, саме вони також «пожартували» й зі швидкою допомогою). З винними дівчатками та їхніми рідними на перший раз просто провели роз’яснювально-виховну бесіду. Але загалом – за словами начальника ПДПЧ-18 Р.М. Силенка – згідно з Кодексом про адмінпорушення хибний виклик служб за телефонами 101, 102, 103, 104 тягне за собою штраф у розмірі 170 грн., а в судовому порядку з винного можуть стягнути компенсацію (20 тисяч гривень) за побічні втрати держави, пов’язані з виїздом пожежного підрозділу. А неправдива інформація про замінування вже підпадає під дію Кримінального кодексу України.

Комментариев нет:

Отправить комментарий