пятница, 13 июля 2012 г.

Для вас, шановні покупці

Наш кореспондент спілкується з головою
правління Щорської райспоживспілки Н.М. ЧИБИС.


Без перебільшення магазин «Нова лінія» з перших днів роботи став одним із популярніших у місті й районі: тут можна придбати все необхідне для будівництва й ремонту житла. І не лише придбати, а й отримати кваліфіковану консультацію. Дружний і відповідальний колектив (продавці Михайло Мельник, Наталія Хоминська, Максим Аникієнко, завідуюча магазином Тамара Шульга і продавець Андрій Матвієнко)завжди привітно зустріне й чемно обслужить кожного.
- Цьогоріч 90-річчя Дня кооперації збігається з 90-річчям з дня створення Щорської райспоживспілки. Ніно Миколаївно, учора й сьогодні РСС – привід для гордості?
- Свою історію Щорська райспоживспілка починає з 1922 року, її шлях - подолання труднощів, шлях пошуку й утвердження в ім’я головного – якнайповнішого задоволення запитів мешканців району. На жаль, не збереглися матеріали про роботу першопрохідців, а також тих, хто працював у кооперації до війни та в перші повоєнні роки. Ми з вдячністю згадуємо імена керівників райспоживспілки Михайла Бабича, Давида Полякова, Василя Самосвата, Василя Герасименка, Миколи Котюха, Якима Литвина, Леоніда Ярошенка, Олександра Товстоліса, Анатолія Чугаєвського, Станіслава Панчошного, Бориса Литвина, Валерія Кириченка.
Зараз кооперація району обслуговує 1 міську та 15 сільських рад, на території яких розташовані 35 населених пунктів. У складі райспоживспілки налічується 11 балансових одиниць, у т.ч. 5 споживчих товариств, правління, коопзаготпром, хлібокомбінат, оптово-роздрібний магазин-склад, КП «Будматеріали», ТОВ «АСТ». У всіх ланках нашого багатогалузевого господарства працює 165 чоловік.
- Із чим прийшла райспоживспілка до свого ювілею?
- Маємо приріст роздрібного товарообігу, реалізації продукції ресторанного господарства, заготівель сільськогосподарської продукції та сировини. Збільшення товарообігу досягли всі кооперативні організації. Ми займаємо одне з провідних місць серед райспоживспілок області за обсягами діяльності. За 2011 рік роздрібний товарообіг виконано в сумі 37 млн. 47 тис. грн., надано платних послуг на 551,8 тис. грн., заготівельний обіг склав 2988,7 тис. грн., а за 6 місяців п.р. уже реалізовано населенню товарів на суму 17962,5 тис. грн., що на 465 тис. грн. більше рівня минулого року. Питома вага непродовольчих товарів у роздрібному товарообігу становить 38,1%. Збільшено реалізацію будівельних матеріалів, технічно-складних товарів, ювелірних виробів, мінеральних добрив, друкованих видань, лікарських засобів.
У кожному сільському магазині відкриті куточки торгівлі будівельними матеріалами, товарами домашнього вжитку, господарчими товарами.
- Ніно Миколаївно, хто і як забезпечує успішну роботу райспоживспілки?
- Хочеться відзначити роботу міського споживчого товариства (голова правління Олександр Науменко), Гірського сільського споживчого товариства (голова правління Юрій Нижник), Петрівського ССТ (Ольга Аніщенко), коопзаготпрому (директор Дмитро Орда), підприємства КП «Будматеріали» (директор Людмила П’ятківська). За 2011 рік напрацювали 141 тис. прибутків. З прибутками спрацювали всі споживчі товариства і підприємства системи. На 8,5% зросла середньомісячна заробітна плата, яка становить 1533 грн.
Відроджені за останні роки торгові комплекси в райцентрі стали окрасою міста, своєрідною візитною карткою кооперативної торгівлі.Широкий асортимент товарів, матеріальні зручності для покупців та належні комфортні умови праці, комп’ютеризація торговельних процесів, введення дисконтних карток сприяють утвердженню нових закладів на ринку товарів і послуг, зміцненню позицій споживчої кооперації.
Тільки за 2011 рік в матеріально-технічну базу інвестовано 676 тис. грн., у т.ч. на відкриття другого поверху кафе «Вітамінка» 100 тис. грн., що позитивно позначилось на підвищенні товарообігу в торгівлі і ресторанному господарстві.
Левова частина товарообігу системи (40,4%) припадає на чотири маркети в райцентрі. Майбутнє тільки за такими торговельними підприємствами.
Та найбільша наша цінність - люди. Це вони створюють атмосферу затишку й доброзичливості в 32 магазинах і 8 підприємствах громадського харчування. Хочу добрим словом згадати наших ветеранів. Безумовно, всі позитивні результати були б неможливими без участі спеціалістів, відданих служінню людям. Тому перш за все дякую всім працівникам, пайовикам за їхню працю. Байдужих людей у кооперації не буває. Багата своїм кадровим потенціалом, добрими традиціями і величезним досвідом, споживча кооперація сьогодні впевнено повертає свою славу і шану людську. І завдання кооперативних організацій полягає в тому, щоб наполегливо і принципово відстоювати інтереси споживчої кооперації, домагатися розвитку та ефективної роботи всіх галузей господарювання, зберігати й надалі соціально-економічну сутність системи, яка є надбанням багатьох поколінь пайовиків.
Фото
Валентини ВОЛОКУШИНОЇ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий