понедельник, 30 июля 2012 г.

Ветеранм - підвищена увага

Думки, почуті минулого тижня на зібранні районної ветеранської організації, у значній мірі можна вважати гласом народним, адже люди похилого віку складають чи не основну частину населення Щорсівщини.
Більшість проблем, які турбують ветеранів, озвучив у своїй доповіді їхній лідер Я.Ковальський. Неоднозначна ситуація стосовно гарантування урядом передбачених законом пільг, відверто суперечлива тема виплати надбавок до пенсій усім дітям війни, дорожнеча ліків, погане автобусне сполучення у сільській місцевості тощо – ось реалії, які не додають оптимізму тим, хто сумлінно пропрацював усе життя заради процвітання рідного краю. Однак попри все ще досить бадьорий голос наступного виступаючого – А.Реуса – підтвердив, що наші сивочолі земляки мають достатній потенціал до громадського життя, ба навіть більше – відчувають у собі силу висувати вимоги покращити соціальний захист ветеранів. Слід відзначити: їхній голос чують. З виступів начальника райуправління пенсійного фонду М.Шидловської, начальника райуправління соцзахисту населення О.Запорожець, голови районної організації товариства Червоного Хреста В.Кравця присутні могли дізнатися про зростання пенсійних та соціальних виплат, посилення роботи з догляду за немічними мешканцями Щорсівщини. А головне – що люди похилого віку не обділені увагою. (Про це дуже добре оповіла Староборовицький сільський голова Н.Моцар).
Жваву дискусію на зібранні викликала ідея О.Жерденка звернутися до депутата Верховної Ради І.Рибакова з проханням посприяти у розв’язанні деяких нагальних проблем. А на закінчення голова райради І.Орда виконав почесну місію – з нагоди 75-річчя вручив Я.Ковальському Почесну грамоту райради, грамоту обласної ветеранської організації та інші відзнаки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий