четверг, 19 июля 2012 г.

Чуття єдиної громади


Напевно саме цим перефразованим літературним висловом якнайкраще можна було охаректеризувати атмосферу свята Івана Купала, яке відбулося минулої суботи у Щорсі. Наша мерія у всіх відношеннях вдало обрала місце проведення заходу – міський пляж. Зручний
доступ, впорядкована територія, зрештою, можливість освіжитися як дорослим, так і дітям – усі ці переваги зробили святкування дуже привабливим для мешканців та гостей міста.
Почалося все зі спортивних змагань. Як розповів начальник відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації А.Косевич, серед майстрів армрестлінгу найміцнішою виявилася рука у К.Бєляєва. У підтягуванні на поперечині не знайшлося рівних Е.Джабієву – 28 разів. Д.Ісаченко продемонстрував чудові якості у такій вправі як жим на брусах зворотнім хватом (27 разів), натомість Б.Куценко став переможцем у жимі звичайним хватом (65 разів). Пристрасті кипіли і на волейбольному майданчику, де за першість змагалися 5 команд. У підсумку лідером став колектив «Рубін» (капітан – О.Гончаренко), друге місце – у «Молодості». Третє – у «Ветерана»…
Між тим до річки тишком-нишком почав підкрадатися присмерк, і на березі розгорнулося традиційне дійство (підготовлене колективом районного Будинку культури) за участю Мавок, Водяника та інших мешканців чарівного потойбіччя. Дзвінкоголосий спів, жарти, розваги притягували до місця подій все більше людей. Працювала торгівля, дитячі атракціони. Цілковитою несподіванко завершився заклик до присутніх продемонструвати свою спритність й піднятися на верхівку стовпа. Доки нагородою служив лише абстрактний титул переможця – охочих похизуватися своє силою не було. Однак тільки-но оголосили про приз – 300 гривень – один наш земляк вмить виліз на вершечок поставленої сторч колоди. Потім ще двоє спритників повторили такий успіх, але вони мусили вдовольнитися вже меншими призовими – по сотні кожному.
Організатори свята ввели оригінальне правило – Купальське вогнище запалювали ті з присутніх, хто має ім`я Іван. Символізм такого вчинку був очевидний. А незабаром відблиски величезного багаття вихопили з темряви місцевість понад Сновом. У справжньому значенні слова народне гуляння було в розпалі – без якоїсь вимушеності, зайвого офіціозу, доброзичливе і веселе. Хто хотів – танцював, частувався, спілкувався з друзями. Зрештою, саме на це люди і чекали.
Коментуючи перебіг свята, міський голова Роман Зуб зауважив: на цьому конкретному прикладі наша громада пересвідчилася, що спільні зусилля обов`язково приносять результат. Приємно згадати, як багато хто надав допомогу в організації святкувань. Це приватні підприємці С.Виблов. С.Клименко, С.Веселий, М. Шарабура, О.Науменко, О.Трохименко, О.Кухаренко, О.Закружний, В.Анікеєнко, депутат райради В.Приходько, керівник РЕМ О.Голота, благодійний фонд «Ми - разом», Українська служба порятунку. Велике їм за це спасибі. Також подяка – відділу культури РДА, райвідділу міліції, райлікарні та МНС. А найбільшу вдячність треба оголосити всім щорсівчанам, завдяки яким на святі панувала справді весела атмосфера.

Олег МІРОШНИЧЕНКО
Фото Андрія БЕЗБОРОДЬКА

Комментариев нет:

Отправить комментарий