среда, 4 июля 2012 г.

На першому плані – відповідальність перед державою і суспільством

Незабаром у місцевих податківців – професійне свято. З яким настроєм і показниками в роботі вони його зустрінуть – «Променю» розповів заступник начальника Корюківської МДПІ – начальник Щорського відділення Є.В. Корнієнко.

Не так давно місцевий структурний підрозділ податкової служби зазнав реорганізації, й нині її колектив складається з 15 працівників. Попри серйозне навантаження, вони належним чином виконують покладені обов’язки. За 5 місяців 2012 року до зведеного бюджету зібрано 10 млн. 947,3 тис. грн. (Платежів держбюджету – 2 млн. 194,6 тис., забезпечено виконання розрахункової бази на 100,1%). Колективом МДПІ вживалися заходи щодо максимального залучення всіх наявних резервів і розширення бази оподаткування. Скажімо, у травні план по загальному фонду держбюджету виконано на 100,8%, приріст надходжень до рівня минулого року склав 151,8% (понад 209,4 тис. грн.). До спецфонду держбюджету на-дійшло 221,3 тис. грн., відсоток виконання – 111,1.
Якщо вести мову про підприємства району, завдяки яким наповнюються як місцева, так і державна скарбниці, то слід згадати райагролісгосп, податкова віддача якого фактично є найбільшою. Стосовно податку з доходів фізичних осіб – лідерами вважаються дистанція колії, депо, завод продтоварів, фірма «Техсервіс». А ось податку на прибуток, ПДВ тощо найбільше сплачують «Полісся-молоко», ТОВ «Астра», міське споживче товариство, «Комунальник» і ті ж «Техсервіс» та завод продтоварів.
Колектив Щорського відділення податкової інспекції працює злагоджено та ефективно, чітко усвідомлюючи, що від їхньої роботи залежить наповнення бюджету і спроможність держави виконати свої соціальні зобов’язання перед суспі-льством. Також важливим аспектом функціонування податкової служби є утвердження партнерських відносин з платниками податків. Така форма взаємодії може суттєво покращити перебіг економічних процесів у країні. А це – вірний шлях до впровадження сучасних методів ведення бізнесу, господарювання й підвищення добробуту громадян.
З нагоди професійного свята група працівників нашого відділення МДПІ відзначена керівництвом обласної податкової служби, місцевих органів влади. На додачу до цих нагород ще треба висловити побажання – бути принциповими і відповідальними у повсякденній діяльності, досягти нових професійних успіхів. І щоб обов’язково були здоров’я, злагода і добробут – у родинах.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий