понедельник, 24 декабря 2012 г.

У кожного покупця – свій улюблений магазин

Перед Новорічними святами вирішили отоваритись у провідних райцентрівських магазинах: «Торговому домі» (у народі його за старою звичкою називають гастрономом), СеДаМі та нещодавно відкритому АТБ.
Заодно і ціни порівняти, і зекономити, якщо вдасться.
Отже: необхідний (мінімальний) Новорічний набір: шампанське (за еталон взяли відоме ще з радянських часів напівсолодке «Советское шампанское» виробництва Київського заводу шампанських вин), горілка (як без неї у Новорічну ніч), інгредієнти для традиційного салату олів’є (варена ковбаса, горошок, яйця, майонез) і, звісна річ, мандарини.
Шампанське (столичного виробництва!) знайшлося тільки в гастрономі (35 грн. 50 коп.) та СеДаМі (32 грн. 43 коп.); інших виробників було по 30 грн. 59 коп. в АТБ. Найдешевша горілка 0,5 л в усіх трьох торговельних точках виявилась по 28 грн. 50 коп.
Мандарини (по 11 грн. 49 коп.) найдешевші в СеДаМі. Повно їх (трохи дорожчих) і в гастрономі. Яйця дешеві (по 8 грн. 35 коп.) – у СеДаМі. Як і зелений горошок: за 425-грамову банку тут - всього 6 грн. 39 коп. в той час, як в двох інших маркетах за 420-грамову 7 грн. 65 коп. (АТБ) та 7 грн. 70 коп. (гастроном). Ціни на майонез (двохсотграмова пачка ) приблизно однакові – в залежності від проценту жиру в продукті.
Діапазон цін на варену ковбасу найширший у СеДаМі – від 11 грн. 83 коп. до 80 грн., у гастрономі – від 21 грн. 20 коп. до 43 грн. У АТБ ковбаса продається тільки неподільними батонами. Найдешевші 435-грамові по 8 грн. 85 коп.
(На всі товари вказуємо тільки ціни. Якості не перевіряли).
«Заглядаючи» в наступні свята, поцікавились також цінами на крупи та цукор (зараз стало модним варити кутю).
Найдешевшою вона вийде, ясна річ, з пшона та перловки. Пшоно, фасоване, в пакетах, у гастрономі (0,9 кг) коштує 4 грн. 10 коп., у СеДаМі – 3 грн. 89 коп., у АТБ (1 кг) 4 грн. 25 коп.
Ціна на цукор в АТБ та гастрономі однакова - 5 грн. 65 коп., у СеДаМі – на кілька копійок більше. Хоча тут найдешевша цибуля.
А за великим рахунком ціни в трьох найбільших торговельних точках Щорса відрізняються не дуже сильно. Звісно, якщо поставити собі за мету купити продукти до Новорічного столу (і не тільки) з найбільшою вигодою для власного гаманця, бажаного можна досягти. Треба тільки не лінуватися – ходити і порівнювати ціни.
До речі, на момент наших візитів до маркетів покупців у них було приблизно однаково.

Комментариев нет:

Отправить комментарий