понедельник, 24 декабря 2012 г.

Соціальний захист

Згідно з Порядком забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів та інших окремих категорій населення, прийнятого 5.04.2012 р. визначається механізм: безоплатного забезпечення інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації;

безготівкового перерахування коштів підприємствам, що виконали індивідуальні заявки інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення на виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, надання послуг з їх ремонту.
Дія цього Порядку не поширюється на осіб, інвалідність яких пов’язана з трудовим каліцтвом, що настало внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання.
Інваліди та діти-інваліди забезпечуються технічними та іншими засобами реабілітації відповідно до індивідуальної програми реабілітації . Зазначеними засобами (крім засобів для пересування) забезпечуються також діти віком до 18 років з вадами слуху, зору, опорно-рухового апарату .
Інваліди, діти-інваліди, інші особи забезпечуються технічними та іншими засобами реабілітації без права їх продажу, дарування і передачі протягом строку, на який видається такий засіб. Після смерті інваліда засіб, термін експлуатації якого не закінчився, обов’язково повертається членами сім’ї до управління.
Одночасно повідомляємо, що 25 грудня 2012 року в управлінні спеціалістами з Чернігова буде проводитись прийом інвалідів з питань забезпечення протезно-ортопедичними виробами. Тел. для довідок 2-13-38.

Л.КИСЛУХА,
завідувач сектора з питань
обслуговування інвалідів, ветеранів
війни та праці

Комментариев нет:

Отправить комментарий