понедельник, 24 декабря 2012 г.

Запалали хати в селах…

 Міцний мороз спонукає людей довше топити свої груби, а це, в свою чергу, спричиняє в деяких випадках пожежі. За інформацією начальника місцевої пожежно-рятувальної частини Р.М. Силенка, цього тижня сталися дві надзвичайні події, й в обох випадках біда виникла через недоліки конструкції пічного опалення та димарів.

Сімнадцятого грудня, ввечері, черговий пожежної частини у Щорсі отримав повідомлення про займання житлового будинку в Нових Боровичах. (Дерев’яна оселя розміром 5 х 10 м належала безробітній місцевій мешканці, 1964 р.н.). Вогонь встиг знищити увесь дах будівлі. А в ніч з понеділка на вівторок лиха звістка надійшла із Смячі – там теж горіла дерев’яна хата п’ятдесятичотирирічного безробітного. Наслідок пожежі - знищений дах, пошкоджені перекриття і стіни. В обох випадках завдяки діям пожежних вдалося не допустити подальшого поширення полум’я й мінімізувати наслідки.
На жаль, нещодавно у вогні загинула людина. Сталося це в ніч з 14 на 15 грудня в селі Піщанка. У цьому населеному пункті жилих хат лишилося зовсім мало, тож пожежу (точніше кажучи – згарище (на фото)) вдалося виявити не відразу. Вже 16 грудня жовідський сільський голова повідомила до ДПРЧ про цю подію. За останньою інформацією, в хаті площею 60 кв. м підживав п’ятдесятидев’ятирічний мешканець Городні. Його документи раніше згоріли під час пожежі, роботи він не мав. У понеділок близько опівдні пожежні на згарищі знайшли фрагменти тіла людини. Не виключено, що це і є рештки городнянця, який загинув у вогні. Цілком ймовірно - він намагався зігрітися в холоднечу й припустився однієї з трагічних помилок, ціна якій – життя.
До речі
Нещодавно в порядку виклику пожежно-рятувальної служби за номером 101 сталися зміни. Якщо телефонувати з номера такого оператора як Life – дзвінок буде скерований черговому місцевої пожежної частини. А у решті операторів – до Чернігова. І вже тамтешні МНСники інформуватимуть про подію своїх щорських колег. Новація…

Комментариев нет:

Отправить комментарий