воскресенье, 23 апреля 2017 г.

З 24 по 30 квітня пройде Всесвітній тиждень імунізації

Протягом перших років життя вашої дитини ви неодноразово будете відвідувати кабінет педіатра для планового огляду. Під час цих візитів у вас буде можливість захистити вашу дитину за допомогою щеплень від потенційно тяжких інфекційних захворювань або їх наслідків.

В Україні передбачена обов’язкова вакцинація проти 10 інфекцій, а саме: гепатиту В, туберкульозу, дифтерії, правця, коклюшу, поліомієліту, гемофільної інфекції, кору,  епідемічного паротиту («свинка»), краснухи.
Графік щеплень затверджений МОЗ України та створений  з урахуванням вікової  актуальності інфекцій та вікових особливостей  імунітету дітей.
Перед щепленням  дитину має оглянути педіатр та дати дозвіл на проведення щеплення. В окремих ситуаціях, можливо, буде необхідною консультація вузьких спеціалістів (наприклад, невролога, дитячого імунолога, кардіолога тощо).
Після щеплення не залишайте медичний заклад одразу, під наглядом медичних працівників необхідно провести близько 30 хвилин. У день  щеплення не слід відмовлятися від прогулянок. Варто лише обмежити контакт з іншими дітьми.
Нині імунізація дозволяє запобігти ймовірно від 2 до 3 мільйонів випадків смерті в рік. Але, за оцінками, 18,7 мільйона  немовлят у світі все ще не отримують основних вакцин.
Важливо повернути довіру до вакцинації. А це можливо при впевненості в якості вакцин, що закуповуються державою, при поліпшенні наших знань з питань вакцинопрофілактики інфекцій, відповідальному підході до проведення щеплень як медиків, так і батьків.
Олена ШАРПАН,
в.о. головного лікаря КУ
«Сновський районний центр ПМСД»

Комментариев нет:

Отправить комментарий