воскресенье, 2 апреля 2017 г.

Весна у поле кличе

Головний агроном Тетяна Щербина та тракторист СТОВ «Щорссільгоспсервіс» Микола Костюченко на полі, де сіється люпин.



СТОВ «Щорссільгоспсервіс» (керівник Наталія Коваленко) одне з перших розпочало роботи в полі. Тут знають, що весняний день рік годує.  Станом на 28 березня вже посіяно 210 га вівса та 180 га люпину. Техніка на полях працює цілодобово й без вихідних. Підвозять до тракторів у поле як насіння, так і пальне. До речі, насіння люпину і вівса – власне, а кукурудзи і соняшника – закуповують. На посівному комплексі у дві зміни працюють трактористи Микола Костюченко і Олексій Товстий, Микола  Пономарчук і Олександр Довбиш. Григорій Ващенко відповідає за площі з вівсом. За кожну зміну посівним комплексом можна засіяти приблизно по 36 га. Щоб не втрачати час, у поле привозять обіди хліборобам.

І звичайно ж, тут заправляють техніку як насінням, так і пальним. Зерно доставляють до сівалок Олександр Пильник, Василь М`ятенко та два Миколи - батько й син Голуби.
Головний агроном Тетяна Щербина пильно слідкує за ходом весняно-польового комплексу робіт: «Озимі пшеницю і жито ми вже  підживили. Перезимували вони загалом добре. Нині грунт під посів готують Валентин Фомський і Володимир Фомський. Разом з посівними роботами додатково бригада працівників розчищає площі від чагарників і дерев для майбутніх полів».  Робота у господарстві кипить, і все заради гарних майбутніх врожаїв.


Фото Лариси МАРТИНЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий